Tina Bru fra Høyre under Høyres kan bli ny olje- og energiminister. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Tina Bru kan bli ny olje- og energiminister

Stortingsrepresentant Tina Bru blir ny olje- og energiminister, får flere medier bekreftet. Bru har store visjoner om en utslippsfri norsk sokkel.


  • NTB og Eirik Helgaker
Publisert

Fra kilder melder DN at Tina Bru (33) fra Rogaland blir ny olje- og energiminister. Også VG og NRK får dette bekreftet fra kilder som kjenner til saken.

Bru er innvalgt fra Rogaland og sitter i dag i energi- og miljøkomiteen på Stortinget. Hun er dessuten storfavoritt til å bli valgt til ny nestleder i Høyre på partiets landsmøte 27.–29. mars.

Fremskrittspartiet varslet mandag at partiet trekker seg fra regjeringen, og dermed forsvinner sju Frp-statsråder ut av statsminister Erna Solbergs (H) regjering.

Det synes imidlertid klart at ikke alle de sju statsrådene blir erstattet.

Det er ventet at Venstre og KrF får én ny statsråd hver, mens Høyre får to eller tre.

I fanget får Bru servert mange store saker for regjeringen. Blant disse er iskanten, strømkabelen Northconnect, havvind og C02-fangst og lagring.

Selv om saken formelt ligger i Klima- og miljødepartementet, kommer den betente konflikten om iskanten på Tina Brus bord. Årsaken er at grensen for iskanten i praksis avgjør hvor langt nord i Barentshavet det skal være tillatt med oljeleting.

I november sa Tina Bru at hun har en visjon om at norsk sokkel skal være utslippsfri innen 2035. Det er femten år før Equinors planer.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail