Fabrikken til Aker Solutions på Tranby i Lier må igjen redusere bemanningen. Foto: Aker Solutions

Aker Solutions nedbemanner på Østlandet

Oljeservice-giganten Aker Solutions flytter deler av produksjonen ved Tranby utenfor Drammen til utlandet. I Egersund er det derimot full fart og 2500 mann i arbeid.


  • Tor Dagfinn Dommersnes/Stavanger Aftenblad
Publisert

Det var på et allmøte på mandag at de 640 ansatte i Tranby fikk beskjed om at deler av produksjonen ved anlegget skal flyttes til utlandet, skriver Stavanger Aftenblad.

«Det ser ut til at eventyret går mot en slutt», skriver Drammens Tidende.

I fabrikklokalene hos Aker Solutions på Tranby produseres det såkalte juletrær, eller ventiltrær, til montering på brønnhoder til olje- og gassproduksjon under vann. De veier mellom 35 og 70 tonn.

De siste årene har det flere ganger meldt om nedbemanninger ved fabrikken.

Full fart

For Aker Solutions Egersund er det derimot full fart. Det melder Dalane Tidende. Det bygges nye boligrigger på Hovland for å få plass til alle de innleide arbeidsfolkene. Når alt står klart skal det bo 941 personer der. Denne uka flyttet det inn 176 nye arbeidsfolk.

Det jobbes med 30 ulike prosjekter ved Aker Solutions Egersund for tiden. Verftet har 500 fast ansatte, men akkurat nå jobber det 2000 innleide arbeidere i tillegg.

Det er Kjell Ingen Røkke som gjennom Aker Kværner Holdning AS er største aksjonær i Aker Solutions, med en aksjepost på 40 prosent.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail