Statoil skal samle sine ansatte i to bygg på Forus, og på langt mindre areal, skriver Aftenbladet.

– Leieavtalene for kontorbyggene i Vassbotnen og Vestre Svanholmen løper ut 2018 og leiekontraktene vil ikke bli fornyet, sier pressetalsmann Erik Haaland i Statoil.

– Det blir en betydelig forflytting av folk, sier Haaland.

Han vil ikke gå ut med konkret tall, men bekrefter at det er i størrelsesorden to tusen ansatte.

Dropper signalbygg- flytter tettere

I mars i år bestemte Statoil at planene om å nytt hovedkontor og signalbygg på Forus skrinlegges. I stedet tar de motsatt grep, og flytter tettere sammen. Kontorer skal også bygges om til landskap.

– Vi har gjennomført en del organisatoriske endringer og er i gang med å fullføre en del forflyttinger for å utnytte bygningsmassen bedre og mer optimalt. Det har vi gjort over hele landet, sier Haaland.

På Sandsli utenfor Bergen har Statoil bygget nytt, og flyttet fra tre til ett bygg. I Oslo har de gjort det samme, samlet tre bygg i Oslo og Lysaker til ett bygg på Fornebu.

Ansatte protesterer

Den massive flyttingen av ansatte vil bli krevende, mener Anne Horneland, klubbleder for Industri Energi, Statoils største fagforening.

– Det blir fryktelig tett. Vi protesterer mot dette og har en prosess og en dialog med bedriften om dette. Vi utfordrer tettheten og ønsker oss en bygg til, sier Horneland.

Les hele saken på aftenbladet.no (abo.).