Ola Kolnes og Ingvild Grøsfjeld hadde første arbeidsdag hos Statoil mandag. Foto: Tor Gunnar Tollaksen.

121 ansatte følger med når Statoil overtar Martin Linge

121 tidligere Total-ansatte begynte i ny jobb i Statoil mandag etter at Statoil nå formelt har overtatt operatørskapet for Martin Linge.

På Statoils hovedkontor på Forus fikk selskapets nye ansatte en introduksjonsdag hos sin nye arbeidsgiver mandag. Aftenbladet møtte Ola Kolnes og Ingvild Grøsfjeld som begge følte seg veldig velkomne i Statoil.

De jobber begge i Martin Linge-prosjektet som henholdsvis HMS-leder og innenfor områdeutvikling av Martin Linge-feltet.

– Vi går fra et godt, men forholdsvis lite selskap i Norge, til et stort og stødig selskap. Selv om prosjektorganisasjonen i Martin Linge følger med over til Statoil, forlater vi også en del gode kolleger, sier Ola Kolnes som har jobbet i Total E&P Norge de siste seks årene.

Vemodig å slutte etter 17 år

Både Kolnes og kollega Ingvild Grøsfjeld trekker fram de mange mulighetene som finnes i Statoil som spennende. Grøsfjeld har 17 år bak seg i Total. Hun ble ansatt da selskapet het TotalFinaElf, etter at Total kjøpte belgiske Fina og senere Elf Aquitaine. I 2003 ble navnet endret til Total.

– Jeg kjenner at det er litt vemodig å slutte etter så mange år i Total. Men samtidig så syns jeg det er veldig spennende å komme til et selskap med så mange muligheter internt, hvor det også er flere spennende prosjekter på gang, sier Grøsfjeld.

I tillegg til Martin Linge-feltet, inneholder virksomhetsoverdragelsen og Garantiana-funnet i den nordlige delen av Nordsjøen.

På vei til Stavanger

Statoil venter nå på at Martin Linge-modulene skal ankomme Stavanger. Etter et lite opphold på Kanariøyene, har skipet “Black Marlin”, som frakter plattformmodulene, tatt fatt på den siste etappen nordover mot Stavanger.

Været avgjør når plattformen kan seile inn Byfjorden til Rosenberg, men slik det ligger an nå, blir det tidligst mot slutten av uken eller tidlig neste uke.

-På Rosenberg skal plattformen gjennomgås for å klargjøres til sikker oppstart. Etter planen skal oppkobling skje på feltet i løpet av sommeren, sier Morten Eek, pressekontakt i Statoil.

Martin Linge har vært et krevende prosjekt, og i fjor høst ble det klart at utbyggingen av feltet har sprukket med 10,4 milliarder kroner. Total har tidligere uttalt at produksjonsstart er satt til første kvartal 2018.

I Dusavik har også Total ferdigstilt et nytt kontrollrom for Martin Linge-plattformen. Statoil har foreløpig ikke avgjort om selskapet skal bruke dette lokalet i Dusavik.

Slik ser Martin Linge-prosjektet ut på tegnebrettet.
 TOTAL

108 stillinger igjen i Total

Total arbeider på sin side også med en virksomhetsoverdragelse av Maersks olje- og gassvirksomhet. Den globale sammenslåingen fant sted 8. mars, og prosessen i Norge skal være gjennomført i løpet av april. Her skal om lag 30 personer over fra Maersk Oil til Total.

Den nye organisasjonen i Total skal telle 108 stillinger. De siste årene har Total vært gjennom en betydelig omstilling.  I forrige uke sendte også Total ut tilbud om sluttpakker til sine ansatte i Total E&P Norge og Maersk Oil Norway.

 

 

Selskaper omtalt i saken