Foto: Fredrik Refvem

Fabrikken i Kina var akkurat åpnet. Så kom oljeprisfallet

Klepp-konsernet Øglænd System måtte stenge fabrikken i Kina på grunn av korona-viruset. Nå følger konsernsjef Geir Austigard oljeprisfallet tett.


  • Erlend Skarsaune
  • Stavanger Aftenblad
Publisert

Etter at oljeprisen stupte natt til mandag til laveste nivå på fire år, følger mange i bransjen situasjonen tett.

– Ja, det er ikke tvil om at vi følger med på det som skjer. Det var en voldsom reaksjon, sier konsernleder Geir Austigard i Øglænd System, som har hovedkontor på Øksnavad i Klepp.

For ham er det nå vanskelig å si hvordan situasjonen vil utvikle seg og hvilke konsekvenser den vil ha for markedet.

– Dette er veldig spesielt. Nå skjer det mye basert på nervøsitet og delvis panikk. Så for meg er det vanskelig å gi noen vurdering av hva dette kan bety framover. Vi vet ikke hva som skjer, men vi følger situasjonen veldig tett, sier Austigard.

Konsernsjefen peker på at det nå er mange effekter som slår inn samtidig. En ting er korona-viruset, en annen er oljeprisfallet, en tredje er hvordan det siste henger sammen med det første.

Øglænd System har opplevd konsekvensene av korona-viruset. Konsernets fabrikk i Kina var stengt i en måned.

Foto: Marie von Krogh

– Nå har vi åpnet igjen, og det er veldig positivt. Samtidig har vi fortsatt veldige restriksjoner på reising, og det ser vi kan ha konsekvenser på lenger sikt.

– På grunn av salg?

– Både salgsarbeid og at større møter blir avlyst. Vi skulle vært med på et større møte i Praha neste uke, med global tilstedeværelse, men det er blitt avlyst. Dermed får vi ikke ønsket informasjon, opplæring og diskusjon med våre kolleger i andre land.

– Hvor lang tid går det før vedvarende lav oljepris får konsekvenser for dere?

– For nybygg tar det to til fire år. Innen modifikasjon og vedlikehold tar det ett års tid.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail