Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp). Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Oljeminister Kjell Børge Freiberg går av

Ifølge NRKs kilder skal olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg bli byttet ut.


  • Eirik Helgaker og NTB
Publisert

Statsminister Erna Solberg skal informere Kongen i statsråd klokken 11:45, melder NRK.

Ifølge NRKs kilder kommer olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg til å bli byttet ut. Han tok over etter Terje Søviknes 31. august 2018.

Ved hans avgang skal Freiberg gå tilbake til Stortinget for å representere Nordland for Frp.

Tema tirsdag

Endringer i regjeringen var senest et tema tirsdag, da statsministeren inviterte pressen til sin tradisjonelle oppsummering før jul.

– Det er ikke unaturlig at vi på et tidspunkt stiller spørsmål om hvor mange som har tenkt å være med videre, sa Solberg.

Under pressekonferansen ble det mye oppmerksomhet omkring Solbergs mannskap, både i eget parti og i regjeringen.

Sliter på meningsmålingene

Dagsavisens «karakterbok» over statsrådene var blant det som ble tatt opp. Solberg sa at hun mener karakteren 1 til næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) og ni andre statsråder er «dønn ufortjent». Hun syntes heller ikke karakterboken tyder på regjeringsslitasje etter over seks år ved makten.

Men på meningsmålingene sliter Solberg og hennes mannskap tungt. Både Venstre og KrF har i lang tid ligget under sperregrensen, og de fire regjeringspartiene har samlet bare omkring 58–59 mandater, ifølge nettstedet Poll of polls’ gjennomsnittsmålinger.

Intern krangel

Foruten svake målinger har 2019 vært preget av intern krangel om bompenger, et elendig lokalvalg for de fire partiene og høstens trygdeskandale.

Sist gang det var endringer i regjeringen var 3. mai i år. Da kom Sylvi Listhaug (Frp) inn igjen i regjeringen, denne gang som eldre- og folkehelseminister, og Åse Michaelsen trådte dermed ut av regjeringen.

Ap-leder Jonas Gahr Støre opplyste onsdag formiddag at han utsetter Arbeiderpartiets oppsummerende pressekonferanse til torsdag på grunn av endringene i regjeringen.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail