Kontrollrommet på Snorre A-plattformen i Nordsjøen. Foto: Even Kleppa, Woldcam / Equinor ASA

Equinor inngår driftsavtaler for over 5 milliarder

Equinor inngår rammeavtaler for sikkerhets- og automasjonssystemene på selskapets installasjoner i Norge.

Publisert

Equinor inngår nye rammeavtaler med fem selskaper for drift av alle installasjonene både på norsk sokkel og på land i Norge.

Selskapene som får kontrakt er Kongsberg Maritime, Siemens, ABB, Honeywell og Emerson. Se listen over installasjoner og selskap nederst i saken.

Kontraktene har en fast periode på fem år, i tillegg til opsjoner på tre ganger fem år, avhengig av de ulike installasjonenes levetid.

Samlet er verdien av den faste delen av kontraktene beregnet til i overkant av fem milliarder kroner, ifølge en melding fra selskapet.

Ny kompensasjonløsning

I avtalene er det et nytt system for kompensasjon, som skal bidra til å øke effektiviteten, heter det i meldingen fra Equinor.

– I avtalene har vi lagt inn nye kompensasjonsformat som innebærer at det vil lønne seg å oppnå sikre og effektive leveranser. Med det ønsker vi å få til tettere samarbeid og smartere vedlikehold og modifikasjoner, sier Peggy Krantz-Underland, direktør for Anskaffelser i Equinor.

Krantz-Underland sier selskapet er glade for å få i stand nye avtaler med alle sine leverandører av sikkerhets- og kontrollsystemer.

Sikkerhets- og automasjonssystemene på installasjonene er “hjernen” i anleggene. Kontraktene gjelder daglig drift og ivaretagelse av kontinuerlig vedlikehold, modifikasjoner og oppgraderinger, heter det i pressemeldingen.

– Sikkerhets- og automasjonssystemer er sentrale for at vi skal klare å jobbe sikkert på norsk sokkel. Disse kontraktene skal bidra til at vi klarer å ivareta våre krav til sikkerhet, samt fornye norsk sokkel for fortsatt høy verdiskaping og lave utslipp de neste tiårene, sier Frode Abotnes, direktør for teknisk flerfeltsoperasjoner i Driftsteknologi, i Utvikling og produksjon Norge.

Fem selskaper

Slik ser listen over selskapene som har fått kontrakt for drift av Equinors installasjoner ut:

  • Kongsberg Maritime får kontrakt for installasjonene Norne, Heidrun A og B, Åsgard A og B, Kristin, K-lab Kårstø, Statfjord A, B, C og Johan Sverdrup. Mariner har egen avtale.
  • Siemens får kontrakt for installasjonene Troll C, Oseberg feltsenter, Oseberg Øst, Oseberg Sør, Njord A + B, Visund og Snorre A og B.
  • ABB får kontrakt for Kårstø, Kollsnes, Mongstad, Sture, Tjeldbergodden og Snøhvit (alle landanlegg). Troll A, Oseberg C, Gullfaks A, B, C, Sleipner, Aasta Hansteen, Johan Castberg, Draupner, Grane, Gudrun, Heimdal og Veslefrikk. Peregrino har egen avtale
  • Honeywell får kontrakt for Valemon, Kvitebjørn og Troll B. Kalundborg har egen avtale.
  • Emerson får kontrakt for Gina Krog og Martin Linge.
Del på
facebooktwitterlinkedinemail