Norges største offshore-rederi har i lengre tid vært i en omfattende gjeldskrise. Nå melder selskapet at et av deres datterselskaper får renteutsettelse på et gigantlån frem til sommeren.

I en børsmelding fredag kommer det frem at alle kreditorene, med unntak av én, har godtatt å utsette både renter og avdrag frem til 20. juni. 

– Kreditorene knyttet til Solship Invest 3 AS, som er enige om avtalen, har bekreftet å midlertidig stoppe rente- og avdragsbetaling frem til 20. juni 2019, skriver selskapet i meldingen.

Solship Invest 3 AS fikk i fjor sommer utsettelse på betaling av renter og avdrag på deler av sine lån, frem til 31. desember i år. Totalt gjaldt den tidligere avtalen et beløp på 48 millioner dollar, skriver E24.

Selskapets ordinære drift fortsetter som vanlig, heter det i oppdateringen fra selskapet.

I selskapets siste årsregnskap (2017) kommer det frem at selskapet hadde et negativt årsresultat på 57,5 millioner dollar. Selskapets totale gjeld ved utgangen av regnskapsåret var på hele 77,3 millioner dollar.

Da oljenedturen traff Norge, møtte offshorerederiene på store problemer. I flere år har de kjempet en desperat kamp for å overleve. Er rederienes gjeldsmareritt snart over? Hør «Det vi lever av»-episoden under: