Tidligere i år sa Solstad Farstad-sjef Lars Peder Solstad at opp mot 30 sjøfolk ville miste jobben i rederiet.

Hovedsakelig på grunn av at noen båter endret operasjonsområde, andre var blitt solgt, og at rederiet fikk kontrakter i Brasil, hvor det er krav om lokalt mannskap.

Nå har pipa fått en annen lyd.

– Tidlig i januar lå vi an til en bemanningsreduksjon, og sendte ut varsling om at inntil 30 kunne miste jobben. Det ble reversert kort tid etter, da vi så at det ble mer aktivitet enn vi trodde.

Det sier HR-direktør i Solstad Farstad, Per Stange.

Må ta inn “en god del folk”

– Nå er vi i en situasjon der vi for første gang på flere år må rekruttere nye arbeidere. Vi rekrutterer til alle typer stillinger, bortsett fra de aller høyeste, sier han.

Stange ønsker ikke å gå ut med tall på hvor mange de trenger, men sier at flere av båtene deres nå er i ferd med å aktiviseres.

– Og da må vi ta inn en god del folk.

Klikk her for å dele denne saken på Facebook!

Totalt mistet om lag 90 jobben i landorganisasjonene i forbindelse med sammenslåing av funksjoner tidligere i år.

Gått tom for folk å reansette

Spesielt Ålesund-kontoret ble hardt rammet i organisasjonen som nå har om lag 3000 ansatte, cirka halvparten av dem norske.

– Siden vår første store nedbemanning i 2015 har det vært veldig lite inntak på ordinære stillinger. De behovene vi har fått i etterkant har vi kunnet dekke ved å ta inn tidligere oppsagte arbeidere. Nå har vi ikke flere igjen av dem, sier Stange.

Sysla har gått gjennom kvartalsrapportene til de tre rederiene som slo seg sammen til Solstad Farstad. Rem oppgir ikke mannskapstall, men Solstad og Farstad reduserte antall mannskap med henholdvis 500 og 700 personer fra 2013 til 2016.

– Alle som ble sagt opp i nedbemanningsrundene har nå enten funnet seg andre ting å gjøre eller blitt reansatt i Solstad Farstad.

!function(e,t,n,s){var i=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(t)[0],d=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^/{2}/.test(s)&&(s=d+s),window[i]&&window[i].initialized)window[i].process&&window[i].process();else if(!e.getElementById(n)){var a=e.createElement(t);a.async=1,a.id=n,a.src=s,o.parentNode.insertBefore(a,o)}}(document,”script”,”infogram-async”,”https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js”);

Bare i løpet av 2016 mistet over 2000 ansatte jobbene sine i de tre største offshore-rederiene i Norge, noe som tilsvarer 24 prosent av de ansatte.

I DOF mistet 742 jobben og i Farstad, som da ikke var slått sammen med Solstad, mistet 600 jobben. Det tilsvarte 29 prosent av de ansatte.

I Solstad/Rem mistet 800 personer jobbene sine. Det vil si 38 prosent av de ansatte i selskapet. Hvor mange som mistet jobbene i fjor har vi ikke oversikt over ennå.

Av en flåte på nesten 150 skip hadde Solstad Farstad over 50 skip i opplag i januar i år, ifølge Opplagsregisteret.