Navneendringen trer i kraft 1. oktober 2018, heter det i referatet fra selskapets generalforsamling.

Sysla skrev i april om at rederiets navn kom til å bli tema på generalforsamlingen, og endringen til Solstad Offshore ASA har altså gått igjennom med enstemmig vedtak.

Rederiet er en sammenslåing av tidligere Solstad Offshore, Farstad Shipping og Deep Sea Supply. Etter fusjonen i 2017 har de tidligere rederiene ikke klart å enes om enkelte områder, deriblant hvor toppledelsen skulle ha sete. Farstad-bastionen Ålesund ble veid og funnet for lett, og ledelsen ble lagt til Solstad-hjemmet Skudeneshavn.

Sverre Farstad ville fjerne Farstad

Som den eneste fra Farstad-delen gikk tidligere styreleder i Farstad Shipping, Sverre Andreas Farstad, inn som styremedlem i det nye selskapet. I januar trakk han seg etter uenigheter.

– Jeg har ikke klart å reise til Skudeneshavn, sa Farstad til Sysla i den forbindelse.

I samme intervju sa han at han ville ha fjernet familienavnet fra rederiet.

Ny styreleder Harald Espedal.

Valgte ny styreleder

På generalforsamlingen ble også Harald Espedal valgt til styreleder i selskapet, etter at Terje Vareberg som varslet gikk av.

Espedal har tidligere vært sjef for fondsforvalteren Skagen, og har flere styreverv, skriver E24.

Foruten flere sentrale styrelederverv – Lyse og Sandnes Sparebank – satset Harald Espedal nå på forvaltning av egne midler gjennom Espedal og Co for en tid tilbake, skriver Stavanger Aftenblad.

Han er også styremedlem i Aspelin Ramm, Den norske opera & ballett og Stavanger konserthus.

50,21 prosent av aksjeeierne var representert på generalforsamlingen.