Bergen Group Services setter før jul i gang med skipteknisk vedlikehold og oppgraderinger i forbindelse med 5-års klassingen av seilskuten Statsraad Lehmkuhl. Oppdraget medfører en lengre tørrdokking i kommende vintersesong.

-Bergen Group Services har over flere år opparbeidet seg en sterk kompetanse på  gjennomføring av komplekse og krevende skipstekniske vedlikeholdsprosjekter, sier adminsitrerende direktør Frode Johansson i Bergen Group Service i en melding.

Selskapet har i høst fått tilgang til ytterligere kai- og vekstedskapasitet, og sikret seg flere rammeavtaler på skipsservice og vedlikehold.

– For oss er det ekstra kjekt å kunne bruke denne kunnskapen på byens seilskutestolthet. Det er også tilfredsstillende å registrere at det maritime miljøet i hjembyen til seilskipet er konkurransedyktig på denne typen  prosjekter, sier Johansson.

Opphold på Laksevåg

Oppdraget skal i all hovedsak gjennomføres i den historiske tørrdokken på Laksevåg i Bergen. Statsraad Lehmkuhl var i januar i fjor inn i dokken på Laksevåg. Da var det 5 år siden seilskipet hadde hatt verftsoppholdet sitt i Norge.

Statsraad Lehmkuhl skal etter planen settes i tørrdokk i desember i år i forbindelse med 5-års klassing og annet vedlikeholdsarbeid. Den 103 år gamle skuten er en av de få tre-mastede barkriggete skipene som fremdeles opererer aktivt, både som skoleskip og i ulike andre sammenhenger.

Fem år lang rammeavtale

Bergen Group Services AS har også tegnet en 5-årig rammeavtale med stiftelsen Statsraad Lehmkuhl, som eier og driver skipet, om fremtidig vedlikehold og oppgraderinger av seilskuten.

Avtalen inneholder også opsjoner for forlengelse med inntil 4 år med to opsjoner på to år hver.