Den nederlandske luksusbåtbyggeren Amels har sikret seg en ny ordre på en 78 meter lang luksusyacht under Monaco Yacht Show 2017.

Bak designet står den anerkjente norske yacht-designeren Espen Øino.

Når båten leveres i 2021, vil den med sine 2850 bruttotonn være den største yachten som verftet i Nederland noensinne har bygget.

– Det er første gang teamet vårt har samarbeidet med Amels på et yachtprosjekt. Vi er svært imponert over kunnskapen og profesjonaliteten som Amels yacht-team har vist under designutviklingen og forhandlingene, og ser frem til å jobbe sammen for å lage dette til en unik tilpasset yacht vi alle kan være stolte av, sier Øino i en pressemelding fra verftet.

Den norske skipsdesigneren har derimot tegnet større skip.

I fjor bestilte Hurtigruten nye ekspedisjonsskip fra Kleven designet av Rolls-Royce i samarbeid med Øino.

Disse fartøyene nesten dobbelt så lange med sine 140 meter, og bygges med ny hybridteknologi for å redusere utslipp. I den første fasen vil hybridteknologien gjøre det mulig for Hurtigruten å seile helelektrisk i 15 til 30 minutter.

Det er ikke opplyst hvem som har bestilt den nye luksusyachten.

Øino er vant til å holde en lav profil om kundene som tar kontakt. Det er som regel verdens rikeste mennesker som ringer nordmannen når de skal gjøre sin største private investering.