Siem Offshore ender fortsatt i tap

Inntektene øker, men resultatet forblir knallrødt for offshore-rederiet.

For Siem Offshore ender første kvartal i år med en bunnlinje som har forverret seg fra samme periode året før.

Resultat etter skatt ble for rederiet på minus 17,34 millioner dollar, sammenlignet med negative 9,57 millioner dollar i første kvartal 2016.

Det melder Kristiansands-rederiet i en børsmelding.

Mer rødt

I årets første kvartalsrapport pekes det på at overskuddet av offshorefartøy vil gjøre markedet tøft i flere år fremover, med rater som fortsatt ikke bærekraftige.

Resultatet før skatt ble rødt med 15,31 millioner dollar i minus, mot minus 11,51 millioner dollar året før, mens driftsresultatet falt fra 8,96 millioner dollar i fjor til et tap på 1,41 millioner dollar i år.

Driftsinntektene har derimot økt godt, og endte på 107,41 millioner dollar i første kvartal sammenlignet med 70,76 millioner dollar i 1. kvartal 2016.

Kanselleringer og kontrakter

Datterselskapet Siem Offshore Contractors har sikret seg flere store transport- og installasjonskontrakter på vindparker, men i offshoremarkedet er det tøft.

Rederiet startet året med å få i havn salget av det 1999-bygde forsyningskipet Siem Supplier.

Rederiet fikk i fjerde kvartal overlevert supplyskipet Siem Thiima fra det polske verftet Remontowa. Det er sikret en fem års-kontrakt med et internasjonalt oljeselskap i australske farvann, men har kansellert både det tredje og fjerde søsterskipet i serien.

Lyspunktet var datterselskapet Secunda Canada LP som fikk utvidet en fire års-kontrakt med en kanadisk kunde med fem ettårige opsjoner på bruk av et fartøy fra nordsjøen.

Ved utgangen av førstekvartal satt selskapet med en ordrebok på 1,14 milliarder dollar, men i april sveipet rederiet inn kontrakter til åtte av flåtens fartøy.

Selskaper omtalt i saken