For under to uker siden blokkerte Aker refinansieringsplanene til Rem Offshore. Årsaken var denne:

Aker ville at Rem Offshore skulle fusjoneres med Solstad Offshore, som Aker tidligere i sommer kjøpte seg opp i.

Har snudd

Dette ville styreleder Åge Remøy ikke være med på.

Men nå har Aker likevel nådd frem. I en børsmelding torsdag morgen meldes det at Rem Offshore fusjoneres inn i et datterselskap av Solstad Offshore.

– Jeg er fornøyd med at det fusjonerte selskapet vil gi betydelig virksomhet til Fosnavåg, med potensial for en betydelig økning, som vil bidra til å sikre utviklingsmuligheter for regionen og stabile arbeidsmuligheter for våre nesten 500 høyt kvalifiserte ansatte, sier Remøy i meldingen.

Han har stilt som krav at hans kontrollerende posisjon i Rem Offshore gir ham en betydelig stemmeandel i Solstad etter fusjonen.

62 fartøy

Til sammen vil det fusjonerte selskapet ha 62 offshorefartøy. Kun giganten DOF har med sine 67 skip flere fartøy, skriver E24.

Solstad vil operere flåten med konstruksjonsfartøy fra hovedkontoret i Skudeneshavn, mens flåten med plattformforsyningsfartøy vil bli styrt fra Rems nåværende hovedkontor i Fosnavåg.

– Offshore servicefartøy-industrien går gjennom en periode med stor usikkerhet, sier konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Offshore.

Fakta

REM Offshore ASA

  • Offshorerederi med hovedkontor i Fosnavåg.
  • Flåten består av 19 fartøy, inkludert ett fartøy under bygging
  • Har 470 ansatte.
  • La frem sine planer for refinansiering i slutten av juni.
  • Disse ble stemt ned av blant andre Aker.

Mener mer må til

Han viser til at redusert pengebruk innen oljeindustrien har gitt dagens overkapasitet, som går ut over dagrater og utnyttelse. Han mener den fragmenterte strukturen blant offshorerederne bidrar til å forsterke disse negative effektene.

– Både Solstad og Rem ser behovet for å skape større enheter med finansiell og operasjonell styrke til å dempe nedturen. Kombinasjonen av Solstad og Rem er ett steg i riktig retning, men det gjenstår en sterk grunn for ytterligere konsolidering, fortsetter Solstad-sjefen.

– Nødvendig tiltak

Den formelle planen for fusjonen vil bli klar kort tid etter at de to selskapene har kommet med sine halvårsresultater.

– Solstad og Aker har kommet med en industriell løsning på restruktureringen av Rem Offshore. Fusjonen er et nødvendig strukturelt tiltak i dagens marked for offshore servicefartøy. Den vil gjøre det mulig for det fusjonerte selskapet å oppnå tilstrekkelige synergier gjennom mer effektive operasjoner og en lavere kostnadsbase, sier konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker i meldingen.

Han antyder at det vil bli gjort ytterligere grep blant offshorerederne fremover.

– Kombinasjonen av Solstads, Rems og Akers industrielle ekspertise, oppkjøpsevne og finansielle styrke vil gi en sterk plattform gjennom Solstad for en videre utvikling av industrien for offshore servicefartøy, sier Eriksen.

Er dette av interesse for andre? Del saken her: