Årsaken til dette er eierinteressene i DESS Aquaculture Shipping. Her er Solstad 50/50 eier sammen med Marine Harvest. Om lag en åttendel av offshore-rederiets kontraktsportefølje er nå knyttet til havbruk, skriver iLaks.no.

Milliard

Bare i løpet av fjerde kvartal 2018 har selskapet landet oppdrettsavtaler for 1,1 milliarder kroner, fremgår det av Solstads presentasjonsmateriale for tredje kvartal som ble offentliggjort onsdag morgen.

Av den samlede backlog, det vil si akkumulerte kontrakter for arbeid som skal utføres, er nå 2,6 milliarder kroner knyttet til havbruk. Solstads andel er 50 prosent av denne summen.

Kilde: Solstad Offshore

DESS Aquaculture Shipping har en slaktebåt i drift, «Aqua Merdø», og seks brønnbåter og tre servicefartøyer under bygging.

DESS Aquaculture Shipping venter sitt andre fartøy levert i løpet av fjerde kvartal.

Byr aktivt

«Selskapet byr aktivt på ordrer i et voksende marked,» skriver Solstad Offshore om havbruksvirksomheten i sin kvartalsrapport.

Totalt sett har rederiet, med base i Skudeneshavn i Rogaland, 141 skip i drift. Innen den hardt prøvede kjernevirksomheten, supply-, subsea- og ankerhåndteringsskip har Solstad ikke ett eneste nytt fartøy i ordre.