Odfjell SE har signert en intensjonsavtale med Chemical Transportation Group (CTG) for kjøp av fem av de ti nye skipene på 25.000 dødvekttonn som gruppen bygger.

Skipene er utstyrt med 24 tanker i rustfritt stål og blir bygget ved verftet AVIC Dingheng i Kina, heter det i en pressemelding.

Pool på 15 skip

CTG vil fortsatt eie fem skip.

Disse skipene skal inngå i en pool på 15 kjemikalietankere sammen med de fem nye skipene Odfjell kjøper og Odfjells eksisterende flåte på kjemikalietankere av denne størrelsen. Poolen skal være kommersielt ledet av Odfjell Tankers.

De fem nye skipene har en avtalt pris på 40 millioner dollar per skip, tilsvarende 350 millioner kroner, ved levering fra verftet, og vil bli levert i perioden juni 2017 til mai 2018.

Odfjell-kompasset

Totalt må dermed Odfjell ut med cirka 1,7 milliarder kroner for skipene.

– Denne transaksjonen vil være i tråd med vår strategi, “the Odfjell Compass”, og vil nærmest fullføre våre flåteambisjoner, sier administrerende direktør i Odfjell Kristian Mørch i meldingen.

Han fortalte nylig om denne strategien på Odfjells første kapitalmarkedsdag i Bergen. Målet for kjemikalietankrederiet er en flåte med hundre skip.

Odfjell-flåten består fra før av 76 skip. Ti er under bestilling.

– Sammen med andre nylig inngåtte iniativer for flåtefornyelse vil denne avtalen sikre at Odfjell kan fortsette å tilby konkurransedyktig og effektiv service til våre kunder, fortsetter Mørch.

Transaksjonen er gjenstand for endelige forhandlinger, fullstendig dokumentasjon og sedvanlige sluttvilkår.