Odfjell SE har signert en rammeavtale med Sinochem Shipping Singapore hvor bergensrederiet tar fire av totalt åtte fartøy på langtids bareboatleie.

Sinochem vil fortsatt eie fire skip, og sammen med Odfjells fire leide skip vil dette utgjøre en samseilingspool på åtte kjemikalietankere på 40,900 dødvekttonn hver.

Poolen vil bli administrert av Odfjell SE og og alle de åtte skipene vil bli innlemmet i Odfjells flåte gjennom de kommende månedene. Dette vil erstatte eksisterende innleid tonnasje.

– Med denne strukturen vil vi erstatte en stor del av vår eldste innleide flåte med en mer moderne og avansert tonnasje på en svært kapitaleffektiv måte. Vi setter også stor pris på det nye samarbeidet med Sinochem og tilliten de viser ved å la oss administrere poolen, sier Odfjells konsernsjef Kristian Mørch i en melding.

Serien med de nye skipene er bygget på Hantong Wing skipsverft i Kina.

Fartøyene er energieffektive og har 30 tanker i rustfritt stål til frakt av spesialprodukter. Syv av skipene ble levert i 2016 og 2017 og det åttende er forventet levert i
desember i år.

Utskiftingen av innleide skip vil ifølge rederiet ha en positiv effekt på Odfjell SEs inntjening. Leieavtalen inkluderer kjøpsopsjoner ved utgangen av leieperioden.

– Vi er glade for å starte denne nye reisen sammen med Odfjell SE som er en anerkjent industripioner og markedsleder. Våre “built-in-China”, avanserte, fleksible og høykvalitets kjemikalietankere vil være skreddersydd for Odfjell og vil bidra umiddelbart til å styrke deres førsteklasses globale virksomhet”, sier
administrerende direktør Zhang Xin i Sinochem Shipping i samme melding.