Kontrakten gjelder støtte i forbindelse med boringen av avgrensningsbrønner og utvikling av første produksjonsfase på Cambo-feltet, med mulighet for å utvide kontrakten til også å gjelde kommende feltutvikling.

Samarbeider

Samtidig inngår Hitec Vision-eide Ocean Installer en ny allianse med Baker Hughes, et av de største oljeserviceselskapene i verden. Som en del av alliansen vil Ocean Installer og Baker Hughes sikte seg inn mot prosjekter hvor selskapene kan utfylle hverandre godt.

– En slik allianse gjør det mulig for oss å jobbe mer effektivt, med lavere risiko og mot delte mål. Det vil også gjøre det mer kostnadseffektivt å by på jobber, med et langsiktig mål om å skape mer effektive subsealøsninger for våre kunder, sier Steinar Riise, administrerende direktør i Ocean Installer i en melding.

Flere slike allianser har blitt dannet i det siste. I forrige uke kom meldingen om at Lundin Norway og oljeservicegiganten TechnipFMC går sammen i en ny allianse.

100 millioner fat

Dette er Ocean Installers første jobb for Siccar Point, som har etablert seg som en av de viktigste operatørene på britisk sokkel etter oppkjøpet av OMV UK tidligere i år, ifølge meldingen.

Cambo-feltet ligger nordvest for Shetlandsøyene, med vanndybder på over 1100 meter, noe som gjør det til ett av de dypeste oljefeltene i Nord-Europa. Foreløpige ressursestimater har påvist over 100 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

– Vi er svært glade for at Siccar Point har valgt å jobbe med oss. Med flere spennende prosjekter på vei håper vi dette bare er den første av flere jobber vi gjør for Siccar Point. Vi er også svært tilfreds med å jobbe med Baker Hughes på dette prosjektet, som første skritt på vei mot et langt og godt samarbeid, sier Riise i meldingen.

Første fase av feltutviklingen på Cambo er etableringen av et tidlig produksjonssystem, etterfulgt av en full feltutvikling i fase to. Arbeidet skal begynne i løpet av 2018, og blir håndtert av Ocean Installers kontor i Aberdeen. CSV-skipene Normand Vision og Normand Reach vil bli brukt i offshore-arbeidet.