Rederiet Cetus AS fra Vea på Karmøy har kontrahert en topp moderne pelagisk nordsjøtråler fra Fitjar Mek. Veksted AS, melder selskapet i en pressemelding.

Skipet er designet og utviklet av Salt Ship Design AS på Leirvik i samarbeid med rederiet.

– Vi er svært fornøyde med å få tilliten, og ser fram til samarbeidet med Salt og Cetus. Fitjar Mek. er 60 år i år, og jeg kan ikke tenke meg en kjekkere gave til våre ansatte enn et slikt prosjekt, sier verftsdirektør Hugo Strand.

Lokalt samarbeid

Etter en fase med designutvikling og verftsforhandlinger, ble skipsbyggingskontrakt signert av partene onsdag 24 mai 2017. Skipet omtales i pressemeldingen som  “svært miljøvennlig, effektivt og moderne”. Skipet blir 65 meter langt, får en bredde på 14 meter, og skal utrustes som en ren pelagisk tråler.

Les også: Nyfusjonert rederlag satser

Skroget kommer til verftet på Fitjar i august 2018, og nye Cetus skal overleveres rederiet i februar 2019. Aleksander Vedø og Helge Olav Vikshåland fra Cetus AS har store forventninger til sin nye båt, og sier i pressemeldingen at det er ekstra gledelig at både designer og verft er lokale.

– Nye Cetus er vår første fiskebåtdesign for norsk rederi, og Salts tredje fiskebåtkontrakt siden oppstarten i 2012. Det er første Salt-design som skal bygges ved Fitjar Mekaniske Verksted, og vi ser fram til godt samarbeid om nye Cetus, sier Egil Sandvik i Salt Ship Design.