De to subsea-leverandørene skal ta i bruk Skandi Recife som er eid likt av begge selskapene. Det brasiliansk-flaggede skipet starter på en åtte-års charter-kontrakt for Petróleo Brasileiro, bedre kjent som Petrobras. Det kommer frem i en børsmelding torsdag morgen.

– At vi nå mottar Skandi Recife og starter på jobben for Petrobras er en milepæl i samarbeidet med TechnipFMC. Vi ser frem til å ha skipet i arbeid i årene som kommer, uttaler Mons S. Aase i DOF Subsea i meldingen.

Fakta

Skandi Recife

  • Eid likt av TechnipFMC og DOF Subsea
  • Rørleggerskip – sto ferdig i 2018
  • Flagg: Brasil
  • Lengde 140 meter, bredde 28 meter
  • Plass til et mannskap på 120

Skipet Skandi Recife har moderne rørleggingssystem som kan legge rør helt ned på 2500 meters dyp. Fartøyet er bygget av verftet Vard Promar Brazilian, hvor søsterskipet Skandi Olinda nå er under bygging.

Arbeidsfordelingen mellom gir TechnipFMC ansvaret for den fleksible rørleggingen, mens DOF Subsea har ansvaret for den maritime operasjonen.

Hallvard Hasselknippe, direktør for subsea-aktiviteten til TechnipFMC,  beskriver det nye skipet som en viktig leveranse.

– Vi er stolt over at vi kan legge til skipet til flåten, og for samarbeidet med DOF Subsea. Leveransen av Skandi Recife og oppstarten av kontrakten med Petrobras forsterker vår forpliktelse å utvikle det brasilianske markedet, skriver han i meldingen.