Mandag ble det kjent at administrerende direktør i Siem Offshore, Idar Hillersøy, forlater selskapet etter mindre enn to år i sjefsstolen. Tirsdag melder Finansavisen at Hillersøy allerede har ny jobb klar, og vender hjem til Stavanger og Teekay Offshore.

Der skal han ifølge avisen jobbe i en lederstilling i selskapets bøyelasterdel.

Fem år i koffert

– Jeg har tilnærmet bodd i koffert siden jeg reiste til Canada for å overta ledelsen i Secunda tidlig 2012 og ønsker nå å tilbringe mer tid i Stavanger. Jeg har akseptert en stilling som leder i Teekay Offshore. Hovedkontoret for denne divisjonen ligger i Stavanger, sier Hillersøy til Finansavisen.

For en måned siden ble det kjent at Teekay får 133 millioner kroner i støtte til kjøp av nettopp bøyelastere. Rederiet kan med det bli de første til å ta i bruk gassen som frigjøres ved lasting av olje som drivstoff. Sammen med bruk av batterier vil dette kutte LNG-forbruket i deres nye tankskip med en tredel.

Brå beslutning

Hillersøy forlater Siem Offshore som følge av logistikkutfordringer.

– Han bor i Stavanger, har familie der, og har pendlet til Kristiansand mens han har jobbet her. Det har han sagt han ikke ønsker lenger, sa styreformann i selskapet, Eystein Eriksrud, til Sysla Maritime mandag.

Ansvar for bøyelastere

Eriksrud la til at beslutningen hadde kommet brått på, men at det allerede er klart at Bernt Omdal, som ble ansatt som head of chartering i selskapet sommeren 2011, vil gå inn som ny administrerende direktør.

Teekay, som er et av verdens største rederier, ledes i dag av Kenneth Hvid.  Til Finansavisen sier selskapets pressetalsmann, Axel Wiedenmann, at Hillersøy skal ha ansvaret for bøyelastere, lagerskip og et vedlikeholdsfartøy.