Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet mandag.

Idar Hillersøy, som tiltrådte som administrerende direktør i Siem Offshore høsten 2015, forlater dermed selskapet etter mindre enn to år i stillingen.

Lei av pendling

– Han bor i Stavanger, har familie der, og har pendlet til Kristiansand mens han har jobbet her. Det har han sagt han ikke ønsker lenger, sier styreformann i selskapet, Eystein Eriksrud.

Han legger til at begge parter beklager situasjonen slik den nå står. Styreformannen forteller at selskapet ikke var forberedt på beskjeden, da den kom.

– Dette kom brått på for oss, sier Eriksrud i en kort kommentar.

Kort overgangsperiode

Partene satt mandag morgen i møte, da Sysla Offshore tok kontakt med styrelederen. Det er allerede klart at Bernt Omdal, som ble ansatt som head of chartering i selskapet sommeren 2011, vil gå inn som ny administrerende direktør.

– Det er en naturlig overtakelse. Han kjenner selskapet godt, kjenner kundene og er god på drift. Vi anser det som en veldig god løsning, sier Eriksrud.

Omdal vil gå inn i stillingen om kort tid, men styrelederen opplyser at det vil bli en kortere overgangsperiode før Omdal tar helt over.

Hillersøy har mandag morgen ikke vært tilgjengelig for kommentar om at han forlater selskapet.

Tøft i 2016

Siem Offshore hadde i fjor inntekter på 469,1 millioner dollar, en vekst på 11 prosent fra 422,5 millioner året før.

På bunnlinjen ser det imidlertid verre ut. Resultatet på minus 96,2 millioner dollar før skatt var riktignok en halvering av underskuddet fra året før, men rederiet understreker at det fortsatt ser mørkt ut.

– Lav aktivitet i oljeserviceindustrien har ført til laverer rater og lengre perioder uten arbeid. Vi tror overskuddskapasiteten vil vare i flere år framover og fortsette å gjøre markedet vanskelig, noe som kan tvinge flere skip i opplag, skrev selskapet i kvartalsrapporten i februar.

I februar i fjor ble selskapet også dømt til å betale en bot på 5 millioner kroner for skattesvik i årene 2005-2007.

I mai tilbyr vi halv pris på bedriftsabonnement.

Kr 990,- per bruker per år, så lenge dere tegner for minst tre brukere.

Abonnementet gjelder for Sysla.no, Sysla Offshore, Sysla Maritime og Sysla Grønn.

Send e-post til abonnement@sysla.no eller ta kontakt her.