Det kommer frem i en børsmelding mandag morgen.

Styret har konstituert Gunnar Larsen som administrerende direktør, og vil umiddelbart iverksette arbeidet med å finne en ny konsernsjef.

Ifølge meldingen har Bakke sagt seg villig til å være tilgjengelig for selskapet i en tid fremover dersom det skulle være behov for det.

Bakke har vært i stillingen siden 2004.

Gunnar Larsen kommer fra stillingen som daglig leder for Havyard Production, er Senior Vice President Market & Business Development i Havyard Group og har vært ansatt i konsernet i tolv år, opplyser verftsgruppen.

Kriserammet verftsgruppe

Selskapet befinner seg for tiden i en økonomisk krise.

I november ble det kjent at egenkapitalen i Havyards datterselskap Havyard Ship Technology (HST) er tapt og at selskapet har stanset betaling av gjeld.

Like etter droppet verftsgruppen fremleggelsen av resultatene for tredje kvartal for å kunne «bruke all kapasitet og tilgjengelig ressurser til arbeidet med å løse den finansielle situasjonen».

25. oktober i år varslet også selskapet om brudd på lånebetingelsene for krav til egenkapital og arbeidskapital, som følge av tap på prosjekter under ferdigstillelse hos HST.