Det børsnoterte Sunnmørs-rederiet Havila Shipping sikrer seg forlengelse av kontrakten med Total E&P UK.

Fartøyet «Havila Commander» får ett års forlengelse med oljeselskapet for arbeid på britisk side av sokkelen.

Den nye kontrakten er en direkte fortsettelse av nåværende kontrakt, og vil gi skipet arbeid frem til midten av april 2020, skriver selskapet.

«Havila Commander» feilet testen

«Havila Commander» er et av selskapets tolv skip som ikke besto en såkalt inntjeningstest, som ble gjort i perioden august 2018 til februar 2019.

Fartøyer som ikke hadde et driftsresultat før avskrivninger og nedskrivninger (ebitda) på minst to prosent av gjelden på skipet, ville feile testen.

Havila annonserte i starten av mars i år at de skulle inn i forhandlinger med banker og Nordic Trustee for å disutere løsninger på inntjenings-problemene for skipene sine .

Da Havila la frem kvartalstallene sine for fjerde kvartal 2018, annonserte Fosnavåg-rederiet at de skriver ned verdien på flåten sin med over 700 millioner kroner.

Det etterlater rederiet med en bokført flåteverdi på knappe 3,2 milliarder kroner.

Det er nesten en milliard mindre enn den rentebærende gjelden, som ved utgangen av 2018 var på knappe 4,1 milliarder kroner.

Slik opplevde de forrige runde

Per og Njål Sævik truet med å slå familieselskapet konkurs da det sto på som verst for to år siden. Var det høyt spill, eller var de virkelig forberedt på å la Havila gå under?

Se intervjuet fra Sysla Live høsten 2017 her.