HitecVision etablerer en ny oljeservice-gruppe under navnet Global Maritime Group ved å slå sammen fem selskaper i porteføljen, skriver selskapet i en pressemelding.

De fem selskapene er ifølge pressemeldingen ledende innenfor sine respektove felt, og arbeider med offshore- og maritimt ingeniørarbeid, dynamisk posisjonering, fartøysinspeksjon, anker, lossing, transport og installasjon av offshore-strukturer. 

– Global Maritime Group blir et globalt selskap med en sterk, internasjonal posisjon, med rundt 650 ansate, og vi vil ha en årlig omsetning på rundt NOK 1,4 milliarder i 2014, står det i pressemeldingen.

Global Maritime største medlemmet
Det største medlemmet av den nye gruppen er Global Maritime. I tillegg vil gruppen bestå av Marine Contracting og Deep Sea Installation, Vryhof Anchors og Deep Sea Mooring.

Global Maritime Group vil ledes fra Stavanger, hvor omlag 120 av de ansatte er basert. Totalt vil gruppen ha omlag 650 ansatte fordelt på 26 kontorer over hele verden.

Omsetter mest internasjonalt
Omlag 70 prosent av omsetningen i 2014 kommer utenfra Norges landegrenser.

De fem selskapene som utgjør grunnlaget for Global Maritime Group, eies av private equity-fondet HitecVision Private Equity VI L.P.
HitecVision senior partner Atle Eide, er ansvarlig for Global Maritime Group investment, ifølge pressemeldingen.