Solstad Offshore ASA har blitt tildelt langtidskontrakter av ConocoPhillips Skandinavia AS for forsyningsskipene Normand Server og Normand Supporter.

– Vi er godt fornøyd med dette. Det er vesentlig kjekkere å aktivere båter enn å legge dem i opplag, sier Lars Peder Solstad, administrerende direktør i Solstad Offshore til Sysla.

Jobb til 50

Kontraktsinngåelsen fremgår i en børsmelding sendt ut mandag ettermiddag. Begge skipene ligger for tiden i opplag, og vil bli aktivert som følge av tildelingen av kontraktene. Det betyr behov for personell.

– Vi ser for oss rundt 50 arbeidsplasser som følge av kontraktsinngåelsen. Vi har en del ute i permisjoner, og en del som er sagt opp som blir aktuelt å hente inn igjen, sier Solstad.

Begge disse fartøyene er registrert i NOR-registeret, noe som stiller krav til norsk besetning.

De to forsyningsskipene kommer fra REM-flåten, etter oppkjøpet av Møre-rederiet i fjor.

Kontraktene har en fast varighet på 4 år og åtte måneder hver og i tillegg tre årlige opsjoner. Avtalene påbegynnes i april og mai 2017.

Andre kontrakt på kort tid

Kontrakten kommer bare en drøy uke etter at Solstad meldte at konstruksjonskipet Normand Cutter fikk en 4-årskontrakt for Saipem. Konstruksjonsfartøyet har ligget i opplag siden i fjor, men i juni forlater hun bøyene og setter kursen for Vest Afrika.