Dagens nyhetsbrev

– Det er ikke bare Fosen og Ulstein som er leverandører her. Det er en lang rekke norske selskap som skal bidra til skipet, sa prosjektdirektør Robin Tomren i Color Line under den internasjonale batterikonferansen Watts up i Ulsteinvik i forrige uke til nett.no.

Ifølge Sunnmørsposten starter byggingen av skipet, som er døpt Color Hybrid, i Polen neste måned hvor skroget skal monteres. Det skal etter planen leveres til Ulsteinvik i høst hvor det skal utrustes med blant annet batteripakken og fire dieselmotorer.Motorene skal leveres fra Rolls Royce Marine. Kontraktsverdien til Ulstein Group ble i januar 2017 satt til en milliard kroner.

Samme avis kan også melde at styresystemer, ror, styremaskin, gir- og propellanlegg blir levert fra Brunvoll i Volda.

Verdens største hybridferge

Skipet, som skal bli 160 meter langt og romme en 65 tonn tung batteripakke, skal kunne ta i mot 2100 passasjerer i tillegg til 500 biler. Det gjør det til verdens største batteriferge. Ifølge Ship-Technology  skal batteriet være på en størrelse som kan gi 5 MWh. Kraften lagret i batteriene er stor nok til å drive farkosten 3,2 nautiske mil før de må lades. Til de resterende 13,8 nautiske milene benyttes dieselmotorene.

I Sandefjord skal batteripakken lades opp på førti minutter ved hjelp av landstrøm. Et tilsvarende anlegg er ikke planlagt for havnen i Strømstad, men Tomren sier de arbeider med å få til samme løsning der.

Få også med deg:

  • Kongsberg-gruppen med selskapets største kontrakt gjennom tidene.
  • Stadyard AS på Raudeberg og rederiet Nye Radek AS i Austevoll har signert kontrakt om bygging av ny «Radek».
  • Rederinæringen følger mottrekkene fra handelspartnerne til USA med argusøyne etter at USAs president Donald Trump vedtok sin metalltoll. De frykter en negativ spiral. (E24)