Dagens nyhetsbrev

Scantrol leverer kontrollsystemer og hiv-kompenserende systemer som utligner bevegelser i sjøen når arbeid skal utføres.

I 2014 fikk de 17 ansatte i Scantrol 100.000 i bonus. Året etter fikk de nesten like mye, men i fjor var det stopp. Da gikk bedriften med en halv million i underskudd.

Da oljenedturen slo inn ble fisk redningen. For bergensselskapet med 15 ansatte tegner 2017 til å bli et godt år.

-Det er en boom for både å bygge nye fiskefartøy og for å oppgradere eksisterende fartøy for øyeblikket, og vi er glade for å være en anerkjent leverandør av kontrollene for noen av verdens største fiskefirma, sier forretnigsutvikler Øyvind Hansen i en melding.

– Hittil i år har vi mottatt ordre for mer enn 30 systemer, og dette vil vise seg å være et rekordår for Scantrol i fiskerimarkedet.

Selskapet har også mottatt ordre for 10 forskningsfartøy i år til Canada, Sør-Korea og Skandinavia.

Fisk har blitt redningen for mange av de norske verftene.

Bestillingene av fiskefartøy, brønnbåter og arbeidsbåter til havbruksnæringen utgjør nå halvparten av nybyggene som skal leveres.

Det er et drøyt år siden Simek sikret seg sin største kontrakt noensinne med byggingen av en hekktråler. Rundt påsketider er det imidlertidig tomt for jobb og sørlandsverftet har sagt opp alle de ansatte.

Få også med deg:

Han styrer servicebåtane sine bevisst unna spot-marknaden

Marinus Aqua Service på Bømlo har hatt ein stø kurs sidan selskapet vart skipa for ni år sidan. No har dei tre båtar på lange avtaler i oppdrettsnæringa.

– Me går kun på langtidskontraktar. Då veit både me og kunden kva me har å forhalda oss til. Det har vore ein bevisst strategi. Dei kundane me har hatt er nøgd med det me gjer. Det er mykje større uvisse i spot-marknaden, seier Eidet.