Det er TAQA Bratani Limited som har hyret in Far Spica for cirka 18 måneder fra første kvartal 2018, opplyser Solstad Farstad i en børsmelding.

Skipet, som ble bygget hos Vard Langstein og levert i 2013, ble lagt i opplagsbøyene i mai 2015, men var ute igjen kort tid etter.

Det siste året har hun jobbet på britisk sektor.

Første i Solstad-farger

I slutten av januar ankom 2013-bygde Far Spica Vegsund Slip like sør-øst for Ålesund.

Rem Installer ble malt i Solstad-farger og fikk navnet Normand Jarl. Foto: Westcon Yards Karmsund

Det 82 meter lange forsyningsskipet har gjennomgått femårsklassing, og på verftet i Vegsundet ble hun malt om fra Farstad-rød til Solstad-oransje.

Etter det Sysla kjenner til er dette den første båten fra det innfusjonerte Ålesund-rederiet Farstad som er malt om.

Etter at Rem ble fusjonert inn i Solstad sommeren 2016, ble det bestemt at båtene skulle få nye navn, og Rem installer ble malt om til Solstad-farger.

Beholder navnene

Deep Sea Supply-skipet Sea Falcon er også malt om i forbindelse med verftsopphold.

Farstad- og Deep Sea Supply-flåten kommer etter alt å dømme til å beholde sine navn inntil videre, men alle vil bli oransje til slutt.

– Det vil være naturlig at selskapets båter over tid får en felles profil. Planen er at båter som skal inn til klassing framover, og likevel skal males, vil bli malt om tilsvarende Far Spica og Sea Falcon, som får ny profil i disse dager, skriver Solstad i en e-post til Sunnmørsposten.

Les også: Det blir ikke flere oppsigelser, sier Lars Peder Solstad

Her har Far Spica operert siste året. Skjermdump: Vesselsvalue.com

Da toppsjef i Solstad Farstad, Lars Peder Solstad, sist sommer presenterte den nye ledergruppen slo han fast at båtene skulle beholde sine opprinnelige navn, skorsteinsmerker og farger, ifølge Sunnmørsposten.

– For det første koster det mye penger å skifte navn og identitet på båtene, og vi vil ikke bruke penger på det. Dessuten er dette alle gode merkenavn, og det er mye stolthet knyttet til å jobbe ombord i ulike båter, sa Solstad til SMP i fjor sommer.

Flere kontrakter

I tillegg til Far Spica-kontrakten, landet Solstad Farstad en 75-dagerskontrakt til Normand Aurora for AGR Well Management Limited på britisk sektor.

Fairfield Betula Limited har også forlenget kontrakten med Far Symphony i seks måneder.

De kommersielle betingelsene er ikke oppgitt.