Dagens nyhetsbrev

Golden Energy Offshore Services sitt forsyningsskip Energy Swan har vært på kontrakt med Wintershall Norge siden 2013. Da ble skipet hanket inn på en fire årskontrakt med totalt fire års opsjoner.

Nå har Møre-rederiet sikret seg forlengelse på kontrakten med oljeselskapet, og avtalen videreføres til sommeren 2018.

Den nye seksmåneders-forlengelsen er gjort på betingelsene som ble avtalt med Wintershall under markedssituasjonen som var i 2013.

Det tolv år gamle supplyskipet seiler på NOR-flagg.

Få også med deg:

  • Kystverket fornyer VHF-systemet. Har signert rammeavtale på fem år med den tekniske leverandøren Jotron for å utbedre VHF-kommunikasjonen.
  • Cosco bestiller 14 tankskip på rappen i ulike størrelser fra to kinesiske verft, skriver Splash.
  • Dårlig år for rederier med store LPG-skip. Bunnen i VLGC-markedet i 2017 ble dypere enn ventet, mener DNB Markets. Meglerhuset tror likevel på en dobling av ratene inn i 2019, skriver Finansavisen.
  • Subsea konstruksjonsfartøyet Maersk Forza er hyret inn for å hjelpe til med å få opp helikopteret som styrtet i sjøen ved Svalbard forrige uke, skriver Offshore Energy Today.
  • Nina Jensen forlater WWF Norge. I stedet skal hun lede Røkkes nye prosjekt med forsknings- og ekspedisjonsskipet REV (Research Expedition Vessel), som er et samarbeid med nettopp WFF, skriver E24.

Med et tastetrykk kan de selv koble seg på landstrøm fra skipet

Bergen Havn tar steget opp i skyen.

Snart kan kapteinen være selvbetjent via mobil når han vil ha booke kaiplass eller tjenester.

Fredag rullet Bergen Havn ut en ny skybasert havnestyringsløsning.

– Det som tidligere har vært rapportert til havnen via telefon og mail, skal vi nå få overført digitalt, sier Stein Hauge, prosjektleder for det nye systemet i Bergen og Omland Havnevesen.