Ocean Installer har fått et SURF-prosjekt på oljefeltet Al Jurf i Middelhavet av Mabruk Oil Operations. Operatøren er et fellesselskapet mellom Total E&P og National Oil Cooperation (NOC) of Libya.

Det melder selskapet i en pressemelding.

Skifte rørledning

Jobben omfatter utskifting av en 10-tommers fleksibel rørledning mellom en fast bore- og produksjonsplattform og det flytende produksjonsskipet Farwha.

Oljefeltet kom i produksjon i 2003 og ligger rundt 150 kilometer nordvest for kysten av Tripoli i Libya. Vanndybden i området er på omtrent 80-90 meter.

Styrker fotfeste i Middelhavet

– Vi er veldig fornøyde med denne tildelingen og muligheten til å videreutvikle det gode samarbeidet vi har med Total E&P, i dette tilfellet gjennom et Total E&P Joint Venture. Denne jobben bidrar også til å styrke fotfestet vårt i Middelhavet, og beviser dermed at våre geografiske vekstambisjoner bærer frukter, sier Steinar Riise, administrerende direktør i Ocean Installer i pressemeldingen.

Landbasert ingeniørarbeid begynner umiddelbart med utgangspunkt i Ocean Installers kontorer i Stavanger og Aberdeen, mens operasjonene offshore er planlagt for tredje og fjerde kvartal i år.