Det var feststemning i Fosnavåg i helgen. Rederiet Rostein AS nyeste tilskudd ble døpt, og Ro West blir dermed den fjerde store brønnbåten i rederiets flåte.

– Larsnes Mek Verksted AS har levert bygget i god tid før oppstart på langtidskontrakt med Marine Harvest region Vest. Skipet vil dermed operere i både Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane. Således vil både rederiet og verftet på Larsnes kunne se frem til hyppige gjensyn med skipet på dets ferd i nærområdet, skriver Rostein AS i en pressemelding.

Rostein AS er, kun utfordret av Sølvtrans, det største brønnbåtrederiet i Norge. Brønnbåt-segmentet har vært det mest lukerative shippingsegmentet den siste tiden.

Stor kapasitet

Alle de fire brønnbåtene i rederiets flåte er nå inne i langtidskontrakt med Marine Harvest. Da kontraktstildelingen ble kjent, var det omtalt som en kontraktsrekord for selskapet.

I tillegg til Ro West har Rostein også kontrahert en ny brønnbåt med kapasitet på 3500 m3, skriver selskapet i en pressemelding. Denne kapasiteten skal ifølge selskapet være god nok til å betjene det stadig økende behovet for transporttjenester innenfor oppdrettsnæringen i Nord-Norge.

– Denne kontraheringen vil gjøre Nord-Norge mer selvforsynt med brønnbåtkapasitet og kan redusere behov for utveksling av fartøy med andre regioner, noe som både næringen og myndighetene ser positivt på, skriver selskapet i pressemeldingen.