Hos Vard Aukra er det fornyet optimisme. Verftet kunne nylig feire kontrakten på bygging av to baseflåter for oppdrettsselskapet Cermaq.

I august var situasjonen langt mørkere. Da så verftet ifølge iLaks seg nødt til å permittere halvparten av sine 103 ansatte.

Nå kan permitterte få komme tilbake på jobb innen mars, bekrefter verftsdirektør til Romsdals Budstikke.

Mange mindre prosjekt

Baseflåtene på 36 meter bygges fra bunn på Vard Aukra, og skal leveres i andre og tredje kvartal til neste år.

– Vi må omstille organisasjonen vår fra å jobbe med få store prosjekt til mange mindre. Hovedmålet nå er å skape et volum og en arbeidsbelastning som er optimal for verftet. Det ekstremt gledelige er at vi nå, i tillegg til brønnbåten som ble solgt i mars – april i år, begynner å nærme oss målet der vi skal være på volum. Vi har et stort og flott verft, med en fantastisk lokasjon. Det må vi kunne utnytte, sier verftsdirektør Geir Larsen til Romsdals Budstikke.

Vard-konsernet har i stor grad satset på spesialfartøy som følge av oljenedturen. Vard Aukra skal blant annet levere en brønnbåt neste år, og fikk for en drøy måned siden kontrakt på en ny havbruksbåt.

Fra danskebåt til laksemerd

Onsdag kunne Fosen Yard tre timer før avtalt tid, overlevere en “ny” danskebåt med et helt nytt toppdekk til Fjord Line. Nå står søsterskipet Bergensfjord for tur, men i mai starter Fosen opp med storprosjektet «Aquatraz». -Produksjon skal bygge gigantmerden Aquatraz hos Fosen.

Kontrakten på gigantmerden med en diameter på 160 meter kom etter at MNH-Produksjon fikk fire utviklingstillatelser til utvikling en semi-lukket stålmerd kommersielt for lakseoppdrett. Konseptet på den rømningssikre merden henspiller på den sagnomsuste amerikanske fengselsøyen Alcatraz.

Få også med deg:

  • ESA godkjenner norsk skattefritak for rederne. EFTA sitt overvåkingsorgan gir klarsignal for ti nye år med lavere skatt for norske rederier. Samtidig omfattes nå også vindmøllefartøy av fritaket.
  • Odfjell sluttfører terminal-salg. Salget av en tankterminal i Singapore er sluttført. Kjøper blar opp omtrent 300 millioner dollar etter gjeld. Odfjells andel av salget er omtrent 150 millioner dollar. (E24)
  • Vekst i gjennomsnittslønnen innen petroleum og engineering er på 3,4 prosent i år, mot 2,1 prosent i fjor. Veksten er høyere enn i privat sektor totalt, som hadde en vekst på 1,9 prosent. (Tekna)