Væskehåndterings- og pumpeleverandøren PG Flow Solutions sikrer nye brønnbåt-kontrakter i Tyrkia.

Skal frakte fisk for Marine Harvest

Selskapet skal levere sjøvannsirkulasjonspumpene til Sefine Shipyard i Tyrkia, som bygger de to brønnbåtene for DESS Aquaculture Shipping. De 84,4 meter lange fartøyene leveres fra verftet i 2019 til fellesrederiet eid av Marine Harvest og SolstadFarstad. Begge går umiddelbart inn på femårskontrakter med Marine Harvest etter levering.

PG Flow Solutions leverer pumpene som underleverandør til Ålesund-selskapet Cflow Fish Handling, som skal levere et komplett fiskehåndteringssystem for de to brønnbåtene.

– Vi har et godt samarbeid med Cflow Fish Handling på en rekke akvakulturprosjekter, så vi er glade for muligheten til å jobbe sammen med dem igjen. Sjøvannsirkulasjonspumpen vår kan enkelt vedlikeholdes av mannskapet på brønnbåten, så det er en kostnadseffektiv løsning som sparer tid og penger samt sikrer god fiskevelferd, sier Roy Norum, konsernsjef i PG Flow Solutions i en pressemelding.

Kontinuerlig sjøvannssirkulasjon

Fartøyene er tegnet av norske Salt Ship Design og har en brønnkapasitet på mer enn 3500 kubikkmeter. Lasterommet er utstyrt med undertrykks-lastesystem med vannseparasjon og –gradering, samt glidende skott og overtrykks-lossesystem.

Leveransen fra PG Flow Solutions er på et lavtrykks pumpesystem til hver av de to brønnbåtene.

Pumpesystemet sørger for kontinuerlig sjøvannssirkulasjon i båtens brønn. Det muliggjør transport av levende fisk, da primært laks i fra oppdrettsanleggene. Sirkulasjonssystemet har en samlet kapasitet på 28.000 kubikkmeter sjøvann i timen.

Kontraktsverdien er ikke oppgitt.