Endúr permitterer nær halvparten av de ansatten, men ikke innen akvakultur. Her fra Stamsneset industriområde under byggingen av en plattform for havbruk. Foto: Endúr

Endúr permitterer nær halvparten av arbeidsstyrken

Bergensbaserte Endúr har permittert 90 av sine 200 ansatte i påvente av at oppdragene deres skal få klarsignal igjen.

Publisert

Det børsnoterte industriselskapet Endúr ASA, tidligere Bergen Group ASA, melder torsdag at de reduserer sin aktivitet kraftig som følge av koronaviruset.

Operasjonsdirektør, Nils Hoff, sier at konsernet ikke har mottatt noen kanselleringer av ordre, men at de er utsatt og selskapet ser seg dermed nødt til å permittere 90 av selskapets 200 ansatte. 70 av disse i Vestland fylke, og resten utenfor i Stavanger og i Sunnmøre.

– Vi har ingen indikasjon på at noen kontrakter vil kanselleres, men de er blitt utsatt på grunn av korona-viruset og det er grunnlaget for at vi permitterer, sier Hoff.

Selskapet er notert på Oslo Børs og siden oktober i fjor er markedsverdien barbert med 60 prosent, ne dtil 148 millioner kroner.

Halverer arbeidsstyrken

Endúr arbeider innenfor tre segmenter: Energi, maritim og akvakultur. Det er energi og maritim som nå blir berørt. I energisegmentet arbeider selskapet med offshore-installasjoner og innen maritim driver de med vedlikehold av fartøyer.

Akvakultur, hvor selskapet produserer moduler til havbruk, er ikke berørt enn så lenge.

Selv om selskapet ikke har fått noen kanselleringer i kontrakter, medfører permitteringene midlertidig bortfall av omsetning. Hvor mye dette blir og hvor lenge, er usikkert.

– Det sier seg selv at aktiviteten følger tilnærmet antall ansatte, og når vi reduserer antall ansatte nesten med halvparten, så er det en del. hvor lenge dette vil vare, og hva morgendagen vil bringe, det vet vi ikke, sier Hoff.

Hoff forteller at aktiviteten i konsernet fordeles omtrent likt på de tre segmentene.

Se BTs store oversikt over permitterte i Vestland her.

Har varslet alle ansatte

Selv om aktiviteten i akvakultur, og deler av de andre segmententene, holdes oppe – har selskapet varslet alle ansatte om potensielle permitteringer.

– Vi har gitt beskjed til alle våre ansatte at permitteringer kan forekomme, sier Hoff.

Usikkerheten er voksende erkjenner Hoff, men de ser nokså lyst på fremtiden.

– I vår maritime virksomhet gjør vi hovedsaklig vedlikehold, og vi forventer at kundene våre også skal vedlikeholde båtene sine fremover, sier han.

Selskapet jobber også med å finne nye oppdrag.

– Vi jobber hver dag med å skaffe aktivitet, og så fort markedet skulle ta seg opp, så er vi klare, forteller Hoff.

Les også: 55.000 arbeidsplasser i eksportnæringen kan forsvinne innen utgangen av 2020

Del på
facebooktwitterlinkedinemail