Med de fire nye ekspedisjonsskipene vil portugisiske Mystic Cruise utvide flåten til syv identiske fartøyer. Illustrasjon: WestSea/Kongsberg

Kongsberg Maritime sikrer kontrakt verdt 300 millioner

Kongsberg Maritime er tildelt kontrakt av portugisiske WestSea for å utstyre fire ekspedisjonsskip.

Publisert

Onsdag morgen melder Kongsberg Maritime at de er tildelt en kontrakt verdt 300 millioner kroner for å utstyre tre ekspedissjonscruiseskip, med opsjon på et fjerde skip, for det portugisiske verftet WestSea.

Cruiseskipene skal bygges ved WestSea Viana Shipyard i Portugal på oppdrag fra cruiseselskapet Mystic Cruise.

Kongsberg Maritime skal levere hovedmotorer, hjelpemotorer, ror, styremaskiner, sidepropeller, fremdriftsanlegg, elektrosystemer, automasjons- og kontrollsystemer til skipene.

Skipene skal utstyres med hybride fremdriftssystemer, som blant annet vil redusere drivstofforbruket og CO2-utslipp. Kongsbergs dynamiske posisjoneringsteknologi vil også føre til at man slipper å bruke anker, og dermed beskytter økosystemer på havbunnen, skriver selskapet.

Polare cruise

– Kontrakten er en bekreftelse på Kongsberg Maritime sin posisjon innenfor ekspedisjonscruisemarkedet, som er et marked i vekst. Det er en glede å samarbeide med ledende aktører som WestSea Viana og Mystic Cruises, for å utruste disse innovative cruiseskipene, sier administrerende direktør i Kongsberg Maritime, Egil Haugsdal.

Skipene er 126 meter lange, 9300 brutto tonn og har plass til 200 passasjerer. Skipene skal gå i trafikk i polare strøk.

Fra før har skipene tre søsterskip, hvor det første kom i drift i fjor.

– Ordrene gjenspeiler det utmerkede arbeidet som ble utført på de tre foregående skipene. Etter den nye kontraktsinngåelsen med Mystic Cruises, ser vi igjen frem til å lykkes i vårt arbeid gjennom et tett samarbeid med Kongsberg Maritime, sier styremedlem Vitor Figueiredo i WestSea Shipyard.

Utstyret fra Kongsberg skal leveres i 2021 og 2022.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail