«Polar King». Foto: GC Rieber Shipping

Kraftig nedgang for GC Rieber Shipping

Driftsinntektene og flåteutnyttelsen sank betraktelig i fjerde kvartal. Bergensrederiet forklarer resultatfallet med tidligere seismikk-oppkjøp.

Publisert

Driftsinntektene før av- og nedskrivninger (EBITDA) endte på 42,3 millioner kroner i fjerde kvartal for bergensrederiet. Dette er en kraftig nedgang fra 273,7 millioner kroner i samme periode året før.

Det ble klart da selskapet la frem sin kvartalsrapport tirsdag kveld.

Seismikk-oppkjøp

Rederiet forklarer den store forskjellen med at Shearwater Geoservices’ kjøp av Schlumbergers seismikk-virksomhet var inkludert i 2018-tallene, noe som ga gode resultater i siste kvartal 2018.

GC Rieber Shipping eier nå 19 prosent av seismikkselskapet.

Resultat før skatt endte på 7,4 millioner kroner. Til sammenligning var resultatet på 14,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2018.

Lavere flåteutnyttelse

Også flåteutnyttelsen var svakere i fjorårets siste måneder.

Både i andre og tredje kvartal hadde selskapet full flåteutnyttelse. I fjerde kvartal melder imidlertid rederiet om en flåteutnyttelse på 84 prosent, noe som gir en total flåteutnyttelse på 89 prosent for 2019.

Selskapet forklarer nedgangen med at vintersesongen var preget av lavere aktivitet i subsea- og offshoremarkedet.

Ved utgangen av 2019 hadde GC Rieber Shipping ordrereserver på 302 millioner kroner, opplyser selskapet i kvartalsrapporten.

Vant frem i retten

Bergensrederiet har det siste året vært i hardt vær etter at 66 sjøfolk gikk til sak mot rederiet etter å ha blitt sagt opp. Sjøfolkene tapte i lagmannsretten og anket til høyesterett, men anken ble avvist like før jul.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail