«Viking Energy». Foto: Marianne Borchgrevink-Brækhus.

Mer minus for Eidesvik Offshore

Eidesvik Offshore fortsetter å tape penger, men offshorerederiet bedret resultatet i fjerde kvartal 2019.

Publisert

Det kommer frem i en børsmelding onsdag.

Offshorerederiet omsatte for 142 millioner kroner i fjerde kvartal, noe lavere enn 145 millioner kroner i samme kvartal året før.

Resultat før skatt endte på minus 30,1 millioner kroner, en bedring fra minus 87 millioner kroner i fjerde kvartal 2018. For hele 2019 tapte Eidesvik 142 millioner kroner – også en bedring fra 2018, da rederiet tapte 317 millioner.

– Markedet for forsyningsskip har bedret seg noe. Men det er fortsatt overflødig med fartøy, og markedet er utfordrende, skriver selskapet i sin kvartalsrapport.

Videre skriver offshorerederiet at en varig subsea-bedring enda ikke har materialisert seg. Det til tross holder ledelsen seg positive til segmentet på lang sikt.

I tillegg ventes det en liten bedring i seismikkmarkedet i 2020.

Av nevneverdige nyheter trekker Eidesvik frem femårskontrakten til «Viking Energy» som et høydepunkt i kvartalet som gikk. Offshorefartøyet skal være med på et fullskala-forskningsprosjekt hvor de skal benytte en ammoniakkdrevet brenselcelle for å oppnå nullutslipp. Dette vil gjøre «Viking Energy» til verdens første offshorefartøy uten utslipp, skrev Sysla tidligere i år.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail