Foto: AP Photo/Ramon Espinosa

Fred Olsen-skip ble nektet landgang grunnet korona-frykt

Cruiseskipet måtte legge til land lenger sør i Karibia.

Publisert

Fred Olsen-skipet «Braemar» fikk fredag ikke lov til å legge til land som planlagt i La Romana i den Dominikanske Republikk grunnet mistanke om koronavirus blant passasjerene om bord.

– Dette kom av at vi har hatt noen få tilfeller av influensasyke personer om bord, skriver selskapet i en pressemelding, og legger til at de syke ikke hadde symptomer som minnet om koronaviruset.

Fred Olsen mener den Dominikanske Republikk overdrev i sin beslutning om å nekte skipet landgang.

Søndag fikk skipet til slutt legge til land på øya St. Maarten lenger sør i Karibia.

Skulle slippe av 1128 passasjerer

Fred Olsen Cruise Lines kan bekrefte at skipet «Braemar» ikke fikk sikkerhetsadgang i La Romana i den Dominikanske Republikk, skrev selskapet i en pressemelding lørdag forrige uke.

Skipet skulle opprinnelig slippe av 1128 passasjerer og ta om bord en rekke nye reisende for et nytt fjorten dagers cruise, skriver E24.

Til slutt fikk altså skipet tilgang til en havn lenger sør i Karibia, samtidig som Fred Olsen fløy passasjerene som ventet i La Romana til skipets nye lokasjon på St. Maarten.

Flere skip nektet landgang

«Braemar» er langt fra det første cruiseskipet som ikke har fått lov til å legge til land av lokale myndigheter.

Mest kjent er kanskje cruiseskipet “Diamond Princess”, hvor 3700 passasjerer var strandet om bord utenfor kysten til Japan, grunnet flere koronatilfeller blant passasjerene.

Minst 691 personer om bord har blitt diagnostisert som smittet av viruset, og om lag 1000 personer har fått tillatelse til å forlate skipet etter at de hadde fullført en karantenetid på 14 dager, skriver NTB.

I Norge har det tyske cruiseskipet «Aida Aura» utsatt avreisen fra Haugesund i påvente av svar på om to passasjerer plassert i karantene er smittet med koronavirus.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail