Konsernsjef i DOF, Mons Aase, og et DOF-fartøy. Foto: DOF

DOF tildelt nye kontrakter i Afrika

DOF sikrer arbeid for nye fartøyer i Nigeria og Angola.


  • Vetle Forsland og Bendik Støren
Publisert

DOF Subsea er tildelt nye kontrakter i Afrika, melder selskapet i en børsmelding torsdag.

Det gjelder to kontrakter for internasjonale klienter i Afrika, heter det. Dermed sikrer det kriserammede rederiet ytterligere utnyttelse av flåten i første og andre kvartal i år.

Den første kontrakten gjelder installasjon av seismikknoder i Nigeria, hvor skipet «Geosund» vil være i arbeid.

Den andre kontrakten er en forlengelse av en eksisterende kontrakt med en betydelig operatør i Angola, hvor DOF vil utføre en rekke aktiviteter under vann.

Konstruksjonsfartøyet «Skandi Seven» blir tatt i bruk for kontrakten, som allerede har vært i arbeid for klienten i Angola.

Jobber med langsiktig løsning

Nyheten sender aksjen opp 13 prosent på Oslo Børs, etter det som ellers har vært en trist affære med investorer det siste året. Aksjen er ned rundt 60 prosent mot samme periode i fjor.

Gjennom høsten i fjor har det kriserammede rederiet DOF forhandlet med obligasjonseiere og banker for å få på plass en langsiktig løsning for finansieringen av selskapet.

Underveis har de fått innvilget flere kortere utsettelser på gjeldsinnbetalinger, både fra banker og obligasjonseiere.

Ved utgangen av november håpet selskapet på en løsning før nyttår. Nå tror selskapet at en løsning er oppnåelig i “tidlig første kvartal”.

– Det har tatt litt lenger tid enn vi trodde det ville ta tidligere. Det er viktig å holde en stram tidsplan, men det har gått litt saktere enn vår optimistiske plan tilsa, har konsernsjef Mons Aase sagt til Sysla ved en tidligere anledning.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail