Alle som fikk tilbud om ny jobb i Havila Kystruten har takket ja. Illustrasjon: Havila

Hurtigrute-ansatte går over til Havila Kystruten

Når Havila Kystruten overtar fire av kystruteskipene til neste år, blir alle de 386 Hurtigrute-ansatte med over til konkurrenten,

Publisert

Fra januar 2021 overtar Havila Kystruten fire av de elleve Hurtigrute-seilingene mellom Bergen og Kirkenes.

Det ble klart etter at Samferdselsdepartementet i 2018 delte anbudet mellom de to rederiene. Havila Kystrutens skip skal gå i konkurranse med Hurtigruten på strekningen.

Avtalen med Samferdselsdepartementet innebar blant annet at de ansatte på de fire Hurtigruteskipene, som til neste år skal ut av kysttrafikk, skulle få tilbud om jobb hos konkurrenten.

Nå har alle de 386 ansatte på de fire Hurtigruteskipene takket ja, melder Havila.

Samme lønnsbetingelser

HR-direktør i Havila Kystruten, Monica Nipen, sier dette er svært gledelig.

– Vi håper og tror det betyr at de ser på Havila Kystruten som en solid arbeidsgiver og at de vil få en god arbeidsplass her hos oss.

Foruten de 386 Hurtigrute-ansatte som nå har takket ja, er det noen som har valgt å pensjonere seg, opplyser Havila.

Mannskapet vil motta samme lønn og beholde samme tariffavtale når de bytter arbeidsgiver.

Kommunikasjonssjef i Hurtigruten, Rune Thomas Ege, sier også de er fornøyd med ordningen.

– Vi har vært opptatt av at våre ansatte som berøres av virksomhetsoverdragelsen skal behandles på en god og ryddig måte, og er glade for at dette nå er på plass, sier Ege til Sysla.

Trenger flere ansatte

Havila Kystruten har allerede møtt flere av sine fremtidige ansatte i Hurtigruten, og forteller om positive tilbakemeldinger.

– Jeg har bare møtt velvilje og innsatsvilje. Mange har også sagt fra om at dersom det er behov for dem før nyttårsskiftet 2020/2021, så kommer de gjerne før, sier Nipen i en pressemelding.

Selv om Havila Kystruten nå overtar mannskapet fra de fire Hurtigruteskipene vil de trenge flere ansatte om bord. Det vil lyses ut flere stillinger i løpet av sommeren, opplyser Havila Kystruten.

Hurtigruten rekrutterer nytt mannskap

Ettersom alle de ansatte på de fire Hurtigruteskipene nå melder overgang til Havila Kystruten, vil Hurtigruten rekruttere nytt mannskap til sine fire skip, som i fremtiden skal seile som ekspedisjonscruiseskip.

Før den tid skal imidlertid Hurtigruteskipene gjennomgå større oppgraderinger, ifølge Ege.

– Vi skal snart starte rekrutteringen av mannskap til disse, og snart lyse ut stillingene om bord på disse skipene, sier Ege til Sysla.

Kansellerte skip

Havila Kystruten har hatt store problemer med å få de nye kystruteskipene klare i tide til oppstarten i januar 2021, og må derfor leie inn erstatningsskip i oppstartsperioden.

Det skjer etter at det konkurstruede spanske verftet Barreras, som skulle levere to av de fire skipene, i høst kansellerte ordren på de to skipene «Havila Pollux» og «Havila Polaris».

Tidligere denne måneden ble det kjent at Havila Kystruten har besluttet å begynne helt på nytt på de to skipene. Det tyrkiske verftet Tersan, som allerede har fått kontrakt på de to første skipene, tar over for Barreras, og skal bygge skip nummer tre og fire for Havila Kystruten.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail