Konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Kongsberg Maritime selger datterselskap for 3,24 milliarder

Selger undervannsselskapet Hydroid Inc. til amerikansk forsvarsleverandør.

Publisert

Det kommer frem i en pressemelding fra selskapet tirsdag.

Kjøperen, amerikanske Huntigton Ingalls Industries (HII) er den største leverandøren av fartøy til den amerikanske marinen.

Samtidig inngår de to partene en strategisk samarbeidsavtale om undervannsteknologi og maritime løsninger som vil tre i kraft når transaksjonen er fullført, heter det i meldingen fra selskapet.

– Vil styrke satsingen

Hydroid er et indirekte, heleid datterselskap av Kongsberg Maritime, med hovedkontor i Massachusetts i USA.

Selskapet produserer og leverer autonome undervannsfarkoster til både det militære og kommersielle markedet, med den amerikanske marinen som den største kunden.

Kongsberg Maritime kjøpte Hydroid for 80 millioner dollar i 2007, tilsvarende 739 millioner kroner, og selger det nå videre for 350 millioner dollar, tilsvarende 3,24 milliarder norske kroner.

– Kongsberg Maritime har drevet frem teknologiutvikling og skapt betydelige verdier gjennom tolv års eierskap i Hydroid. Dette kapitaliserer vi på nå. Nå ser vi frem til å jobbe sammen med HII om nye, maritime løsninger og samtidig styrke satsningen på vårt verdensledende undervannsmiljø i Horten, sier konsernsjef Geir Håøy i Kongsberg Gruppen.

Ved utgangen av fjerde kvartal 2019 hadde Hydriod en ordrereserve på 813 millioner kroner. Datterselskapet leverte i 2019 en omsetning på 862 millioner kroner.

Transaksjonen er forventet fullført i løpet av første kvartal, og forutsetter godkjenning fra relevante myndigheter, opplyser selskapet.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail