Halvard Alvik / NTB scanpix

Kleven Verft får offshore-kontrakt

Kleven Verft, som ble kjøpt av Kroatiske DIV Group i januar, lander nybyggskontrakt i samarbeid med Havyard.

Publisert

Kleven Verft skal utruste, teste og levere et Havyard 833 WE supplyskip (PSV) som en underleverandør for Havyard sitt verft i Leirvik, skriver Kleven i en pressemelding fredag.

– Dette er et viktig oppdrag for oss. Det gjør at vi får utnyttet kapasiteten ved verftet på en god måte, sier administrerende direktør i Kleven Verft, Kjetil Bollestad, i pressemeldingen.

Det skjer kort tid etter at Kroatiske DIV Group kjøpte selskapet i slutten av januar. Verftet har dermed lagt bak seg flere vanskelige år etter at offshore-etterspørselen raste i 2014.

Ser frem til å jobbe med offshore igjen

Som de fleste andre verft av noen størrelse her til lands, la de nesten alle eggene i offshore-kurven da markedet stadig nådde nye høyder frem mot 2014. Så raste etterspørselen etter offshoreskip.

Sommeren 2018 overtok Hurtigruten kontrollen over Kleven Verft for å sikre leveransen av rederiets to nye ekspedisjonsskip, etter at verftet hadde tapt nesten én milliard kroner på fire år.

Nå er Kleven tilbake i offshoreindustrien igjen.

– PSV er et produkt de ansatte på Kleven har høy kompetanse på, og vi ser frem til å jobbe med et offshoreskip igjen, sier Bollestad.

Skipet Kleven skal utruste og bygge ferdig for Havyard har et mannskap på 54 personer, og et 1000 kvadratmeter stort arbeidsdekk.

Arbeidet ved verftet vil begynne i februar, med overlevering til det kanadiske rederiet Atlantic Towing i løpet av sommeren 2020.

Forsinkelser på Havyard

Ifølge Firda er det forsinkelser på tidligere byggeprosjekt ved Havyard-verftet i Leirvik som gjør at dette oppdraget må settes vekk til Kleven.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail