Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Color Line permitterer 2000 ansatte

Color Line stanser alle seilinger til Danmark, Tyskland og Sverige på grunn av koronaviruset. 2.000 ansatte permitteres.


  • NTB
Publisert

Dette er Norges største fergerederi for utenlandske ferger. Ansatte er urolige og frustrerte, forteller hovedtillitsvalgt Erina Bryn Kjær til Fri Fagbevegelse.

– De fleste går rett fra skipet og hjem i karantene i 14 dager. Mange er bekymret for egen økonomi, sier hun.

De ansatte risikerer å gå ned nesten 50 prosent i inntekt når de går over på dagpenger på grunn av spesielle ordninger for feriepenger for ansatte til sjøs.

Innstillingene gjelder persontrafikk, men Color Line vil opprettholde cargo-seilas ved at frakteskipet Color Carrier vil gå mellom Oslo og Kiel som normalt. SuperSpeed2, som til vanlig går mellom Larvik og Hirtshals vil også gå, men kun som godstrafikk.

Fjord Line permittterer 100

Også Fjord Line tyr til permitteringer. Rederiet skriver i en pressemelding at både Fjord Line og reisebransjen befinner seg i en svært alvorlig situasjon.
Som en del av flere omfattende tiltak for å sikre fremtidig drift, ser selskapet seg blant annet nødt til å permittere i underkant av 100 av de norske ansatte, heter det.

Hurtigruten permitterer ytterligere 225 ansatte

Rundt 100 Hurtigruten-ansatte på Svalbard og 125 ansatte på kontorer i Norge og i resten av verden blir permittert.

Dette kommer i tillegg til 120 ansatte som ble permittert før helgen, skriver E24.

Konsernsjef Daniel Skjeldam etterlyser ifølge nettstedet tiltak for å sikre likviditet i reiselivsnæringen framover. Blant forslagene er fritak for skatter, avgift og moms. Dessuten ønsker Hurtigruten å bruke Reisegarantifondet og Statens obligasjonsfond til å løse problemene næringen har.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail