Seismikkskipet Ramform Tethys, tilhørende det norske seismikkselskapet Petroleum Geo Services (PGS) Foto: PGS

PGS hadde god inntjening i et sterkt marked

Det nylig refinansierte seismikkselskapet tjente 28,5 millioner dollar i fjerde kvartal før skatt, sammenlignet med et tap på 4,8 millioner dollar samme periode.

Publisert

– Seismikkmarkedet fortsatte å styrke seg i 2019, som resulterte i bedre flåteutnyttelse og høyere kontraktspriser, sier konsernsjef Rune Olav Pedersen i en børsmelding.

Det norske seismikkselskapet PGS har nylig hentet syv milliarder kroner i markedet i en etterlengtet refinansiering. Det ga en børshopp på 22 prosent samme dag, og fra nyttår av har aksjen steget 11,3 prosent. Nå viser tallene for fjerde kvartal at det sterke markedet for seismikk-tjenester har resultert i gode resultater.

Resultat før skatt endte på 28,5 millioner dollar, mot et tap 4,8 millioner dollar i fjor. Omsetningen endte på 332,6 millioner dollar, mot bare 269,8 millioner dollar i fjor.

Faller fire prosent på børs

Omsetningen var imidlertid lavere enn hva de selv forventet, som selskapet imidlertid varslet i god tid i forveien av den fulle kvartalsrapporten.

Torsdag faller PGS fire prosent på Oslo Børs.

De segmenterte resultatene, som er bransjens egen måte for å justere tallene, viste at omsetningen var noe lavere, på 288,4 millioner dollar i fjerde kvartal, mot 245,2 millioner dollar året før. Det segmenterte driftsresultatet (EBITDA) endte på 194,1 millioner dollar, mot 154,5 millioner dollar året før.

Ordreboken ved utgangen av 2019 var på 322 millioner dollar, nærme en dobling sammenlignet med året før, skriver selskapet i børsmeldingen.

– Vår sterke posisjon i 4D markedet og det integrerte produkttilbudet satte fart på kontraktsinntekter, noe som førte til 40 prosent høyere prising i 2019, sammenlignet med året før, sier Pedersen.

Multiclient, som betyr at selskapet skyter data og selger det etterpå, styrket seg kraftig i fjerde kvartal sammenlignet med første halvdel av 2019. I 2020 forventer PGS seg investeringer i Multiclient på mellom 250 og 275 millioner dollar.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail