Cruiseskipet Aida Aura har utsatt avreisen fra Haugesund mandag i påvente av svar på om to passasjerer plassert i karantene er smittet med koronavirus. Foto: Tor Andre Johannessen / NTB scanpix

Tysk cruiseskip venter på smitteprøvesvar i Haugesund

Cruiseskipet «Aida Aura» har utsatt avreisen fra Haugesund i påvente av svar på om to passasjerer plassert i karantene er smittet med koronavirus.


  • NTB
Publisert

Cruiseskipet har rundt 1.200 passasjerer om bord, og skulle ha lagt fra kai i Haugesund klokka 17 mandag, ifølge NRK.

– Vi fikk melding fra skipets agent om at det var to personer som muligens hadde koronavirussykdom, og at de ønsket å få testet disse, sier smittevernlege i Haugesund kommune Teis Qvale.

Qvale sier prøvene er sendt med ekspresspost til Haukeland sykehus i Bergen for analyse. Prøvesvarene er ventet tirsdag ettermiddag, opplyser Haugesund kommune på sine nettsider.

De to tyske passasjerene skal ha hatt kontakt med en tredje tysk person for en uke siden, og vedkommende har i ettertid fått påvist koronasmitte.

Rederiet Aida cruises har bedt om å få bli ved kai i Haugesund til prøvesvarene foreligger, og svarene er ventet tidlig tirsdag ettermiddag. I mellomtiden er de gjeldende passasjerene satt i karantene på lugaren sin.

Del på
facebooktwitterlinkedinemail