Batteripakker fra Corvus Energy skal installeres på ytterligere fire av BC Ferries’ hybridferger. Illustrasjon: Damen Shipyards

Corvus tildelt kontrakt på fire nye hybridferger

Bergensbaserte Corvus Energy skal levere batteripakker til fire av BC Ferries’ nye hybridferger.

Publisert

Det melder batteriprodusenten mandag.

Fra før har Corvus Energy levert batteripakker til to tilsvarende ferger fra samme verft og kunde.

Nå har det nederlandske verftet Damen Shipyards valgt Corvus Energy som leverandør til ytterligere fire nye hybridferger.

Alle fergene er bestilt på oppdrag fra BC Ferries og skal gå i rute mellom Vancouver Island, Quadra og Gabriola i Canada.

Redusert karbonavtrykk

Hver av de gamle fergene som i dag opererer rutene vil erstattes av to nye, noe som vil gi hyppigere avganger, økt passasjerkapasitet og lavere utslipp, skriver Corvus.

– Vi er veldig glade for at vi igjen er valgt av Damen som leverandør til BC Ferries. Vi setter stor pris på å samarbeide med et selskap som Damen med så mye kunnskap og erfaring, sier Kim Strate Kiegstad, visepresident for salg i Corvus Energy i en melding fra selskapet.

Sammen med de to søsterfergene som ble levert tidligere i år, er de fire nye fergene en del av BC Ferries’ strategi om å redusere flåtens totale karbonavtrykk.

– Vi har en klar strategi og detaljerte planer for å redusere klimagassutslippene fra våre operasjoner. Ved å erstatte skip som går på karbonintensive fossile drivstoff med mer energieffektive og miljøvennlige fartøy, vil vi klare å redusere våre utslipp betraktelig, sier Mark Collins, konsernsjef i BC Ferries.

De to første fergene som nettopp er levert skal tas i bruk til sommeren.

Verdien av kontraktene er ikke oppgitt.

Corvus Energy produserer batterier til den maritime industrien. Her fra den nyåpnede fabrikken i Bergen. Arkivfoto: Adrian Søgnen.

Nyåpnet fabrikk

Batteriprodusenten som har hovedkontor på Midtun utenfor Bergen har tidligere gjort seg bemerket med verdens første batteriferge, «Ampere».

Siden «Ampere» ble levert i 2014, er Corvus valgt som leverandør til over 60 tilsvarende hybride og elektriske bilferger over hele verden.

Corvus Energy ble etablert i Vancouver i Canada i 2009, men i 2019 flyttet batteriprodusenten hovedkontoret til Bergen og åpnet ny fabrikk på Midtun.

Hvordan Norge skal halvere utslippene fra skipsfarten i årene fremover har tidligere vært tema i Sysla-podkasten Det vi lever av. Hør episoden her:

BT/Lytt Web player
Del på
facebooktwitterlinkedinemail