Jonar MacKinnon Hemnes.

I dette selskapet får lærlingene fast jobb

I en tid der mange selskaper må si nei til nyutdannede lærlinger på grunn av færre oppdrag, går Reach Subsea motsatt vei.


  • Ane Madsen Knoph
Publisert

– Dette er helt topp, kunne ikke vært bedre. Det har vært spennende, for det er ingen selvfølge at lærlinger får jobb rett etter opplæringstiden. Men nå ordnet det seg heldigvis, sier Jonar MacKinnon Hemnes.

Han startet læretiden sin sommeren 2013. Sammen med lærling Jan Arne Røyland, er han er lettet over at jobben for de to nå er i boks i Reach Subsea.

Haugesund-selskapet leverer fartøy, personell og undervannsroboter (ROV) for inspeksjon og installasjon under vann.

– Vi er glade for å kunne tilby våre to lærlinger fast jobb som ROV-operatører, sier Knut Jacob Medhaug, leder for de offshoreansatte i Reach Subsea.

I tillegg har de nå fire lærlinger som går i fast offshore-rotasjon. Håpet er at også disse skal få fast jobb.

– Å beholde kompetansen i selskapet er viktig. Derfor håper vi å sikre faste jobber til alle våre lærlinger, uten at vi kan love noe helt sikkert enda, sier Medhaug.

Står på for nye oppdrag
Men Haugesund-selskapet har også merket offshorekrisen. Kort horisont på kontraktene og tøff konkurranse preget både fjoråret og første halvdelen av 2016. Med kraftig reduserte rater og få langvarige kontrakter, har selskapet måtte omstille seg. Men Medhaug ser lyst på fremtiden, mye på grunn av et svært fleksibelt offshorecrew.

– På en måte kan vi si at Reach Subsea har vokst seg inn i krisen. Vi har vært kostnadsbevisste fra dag én. Vi har heller ikke permittert en eneste offshoreansatt. Spotrelaterte oppdrag er det vi har mest av. Hos oss er folk på jobb når vi har jobb, sier Medhaug.

Fleksibelt crew
Offshorecrewet har ingen 2-4-ordning, men snur seg fort rundt når skipene får oppdrag.

– Denne gjengen er ekstremt fleksibel, og en stor grunn til at vi lykkes. Vi har en operasjonell oppetid på over 99 prosent, noe vi selvsagt er stolte over. Det gjelder å ligge klare, og vi byr hele tiden på jobber. Vi har også beveget oss over i vindenergi, og ser store muligheter innen fornybar energi fremover, sier Medhaug.

I dag har Reach Subsea fire fartøy utstyrt med undervannsroboter i operasjon. Selskapet har oppdrag for flere store operatørselskaper, som Statoil, Shell, DOF Subsea, og Technip.

Reach Subsea ASA (group):

Tall i mill NOK 2015 2014

Driftsinntekter 634,4 311,1

Driftsresultat 11,4 21,0

Resultat 2,7 23,6

Del på
facebooktwitterlinkedinemail