Dagens nyhetsbrev

Dette er en 11,3 prosent nedgang mot fjoråret.

1,519 millioner fat olje er også en nedgang mot prognosen fra Oljedirektoratet.

De regnet med at 1,599 millioner fat olje ville bli produsert hver dag i gjennomsnitt.

Sysla har gått igjennom Oljedirektoratets prognoser for oljeproduksjon fra 2016 og frem til i dag.

Gjennomgangen viser at Oljedirektoratets prognoser var under produksjonen helt frem til juni 2017. Derfra blir prognosene optimistiske i forhold til hva som faktisk ble produsert.

Skal revurdere prognosene

– Våre prognoser er hovedsakelig basert på det operatørene rapporterer til oss, og som er samsvarende med søknadene om produksjonstillatelse. Vi gjør noen variable justeringer ut i fra vår oppfatning av de tallene, sier sjefingeniør i Oljedirektoratet, Tom Andersen.

Andersen koordinerer prognosearbeidet til direktoratet.

I mars bommer de grovest i år, med fem prosent avvik fra prognosen. Hittil i år har det blitt produsert 13,8 millioner fat mindre på norsk sokkel enn Oljedirektoratet hadde trodd på forhånd.

– Har dere vært for optimistiske i prognosene deres?

– Vi skal se på prognosene og vurdere å endre dem til sommeren. En skal ikke så veldig lang tid tilbake før det var motsatt bilde, der produksjonen var høyere enn prognosene. Det er for tidlig å si om det vil endre prognosen vår, sier Andersen.

I går skrev Sysla om DNBs tall, der det kom frem at hittil i år er oljeproduksjonen gått ned med 3,3 prosent.

Få også med deg:

 • Nor Lines’ LNG-linje som tidligere har gått fra Cuxhaven i Tyskland vil nå gå fra Rotterdam.
 • Aibel skal oppgradere lagerskipet Njord Bravo. Kontrakten har en verdi på 1,3 milliarder kroner.
 • Norges mest trafikkerte ambulansebåt-strekning, Sunnhordalandsbassenget, får ny ambulansebåt. Maritime Partner har sikret seg kontrakten.
 • Kværner mener at den foreslåtte traseen til kraftkabelen NorthConnect vil stå i veien for videre storoperasjoner ved verftet deres på Stord.
 • Slepesjef Kenneth Aarset har forberedt seg til gigantslepet av Aasta Hansteen i nesten ett år. Bli med inn i bua der de styrer slepet.
 • Rederiet Hav Line i Bergen ansetter nå 100 nye medarbeidere til en gigantisk slaktebåt som kan endre oppdrettsnæringen i Norge dramatisk, skriver BT.
 • Hyundai Heavy Industries sikter mot en omsetning på 70 billioner won i 2022, melder nyhetsbyrået Yonhap. (Finansavisen)
 • Investeringsdirektør Robert Næss er forundret over kursoppgangen i flere selskaper. Han mener dagens prising av Seadrill bare kan forsvares hvis riggene er bygget av gull. (Finansavisen)
 • Clarksons Platou Securities mener Hunter-kursen kan dobles hvis tankmarkedet utvikler seg slik mange tror. (Finansavisen)
 • Gassfrakt fra Texas til Spania og Asia sikrer oppdrag for tre LNG-tankere som eies av Trygve Seglem og John Fredriksens Flex LNG. (Finansavisen)
 • Om 90 dager vil Seadrill være ute av Chapter 11, med over 50milliarder kroneri gjeld. (Finansavisen)
 • Stemmer Stortinget nei til den omstridte konsesjonssøknaden til NorthConnect, kan det ende med søksmål mot staten, mener jusprofessor Henrik Bjørnebye ved Universitetet i Oslo. (Klassekampen)
 • Polarcus, rederiet som spesialiserer seg innen seismiske forskningsskip, vil ha Michael Mannering som ny styreleder. Nåværende styreleder Peter Rigg trekker seg på generalforsamlingen i mai. (Hegnar.no)