De norske selskapene Nel og Hexagon og svenske Powercell inngikk i april en intensjonavtale om å gå sammen i et felles selskap. Nå er selskapet, som har fått navnet Hyon AS, lansert.

– Det skandinaviske markedet er klart for hydrogen og brenselcelleteknologi, spesielt den maritime industrien, som vi allerede har mottatt en rekke forespørsler fra, sier Tomas Tronstad i en melding. Han er ny daglig leder i Hyon, og kommer fra stillingen som overingeniør i DNV GL.

Hyon skal tilby integrerte løsninger for hele verdikjeden innen hydrogen.

– Hyons løsninger vil være interessant for flere maritime segmenter, som cruise-, offshore- og fergeselskaper på jakt etter ren fornybar energi og stille kraftproduksjon, sier Arild Eiken, som er marin teknologidirektør i selskapet.

Selskapet vil i starten rette seg mot nettopp maritime og marine segmenter.

– Vi får stadig oftere henvendelse fra aktører som har ambisjoner innen hydrogen som går utover det vi selv kan svare på. Vi kan enkelt dekke alt som har med hydrogenproduksjon og fylling, men når det gjelder løsninger for transport og lagring og brenselceller, har vi utfordringer med å svare på alt, sa konsernsjef Jon André Løkke i Nel til Sysla da nyheten om det felles selskapet ble kjent.